Tijd voor een borrel!

4x zo creëer je je eigen thuisbar

07 mei 2021 21:01
Beeld © iStock

Aangezien de kroegen nog een paar weken potdicht zitten 's avonds en de vrijmibo op kantoor er ook (nog) niet inzit, begint het bij een groep te kriebelen om een eigen thuisbar te maken. Een droom! Heel leuk, snel en eenvoudig te realiseren. Dit is wat er bij komt kijken.

Barren aan huis

Bij een thuisbar kun je - mits je de ruimte hebt - het groots aanpakken en voor een aparte bar met alles erop en eraan gaan. Tegenwoordig zijn er zelfs heuse thuisbarren te koop. Aangezien er ook genoeg borrelaars op driehoog-achter wonen of simpelweg het aantal vierkante meters niet hebben, hebben we tips hoe je ondanks het beperkte aantal m2's toch die thuisbar kunt krijgen.

1: Benut een lege (keuken)wand

Ga in je huis en eventueel tuin na waar je een kleine nieuwe hangplek kwijt kunt. Wie weet heb je wel een leeg wandje in de woonkamer of keuken waar je prima een lange robuuste plank kunt ophangen. Eén waar je in goed gezelschap aan kunt 'barhangen.' Houd de plek vooral lekker licht als de ruimte beperkt is.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Een heerlijke koffiehoek én wijnbar voor Sonja

2: Plaats een plank voor drank

Visualiseer je een bar, dan denk je al snel aan de grote hoeveelheid drankflessen die boven de bar hangen. Grote kans dat dit voor een thuisbar net iets te gortig is. Waarom hang je niet een stoere plank op of plaats je niet een open kast en stal je daar een aantal van je lievelingsflessen en glazen uit? Leuk als decoratie.

Wat je ook kunt doen, is een plateau met diverse soorten flessen en glazen vullen of op een trolley zetten. De accessoires hoeven niet enorm op te vallen op een barsfeer te creëren.

3: Licht de bar uit

Eén van de sfeermakers van een bar is toch wel de verlichting. Hang een paar opvallende lampen inclusief dimmer boven de bar op en je bent er.

4: Koop barkrukken

Wat is een bar zonder barkrukken. Tegenwoordig zijn ze er in alle soorten en maten. Je hoeft dus echt niet op een oubollige, stoffige kruk te ploffen die je van de lokale stamkroeg kent. Gestoffeerd, hout of staal. Van Scandinavische tot boho-chique interieurstijl. Voor elke smaak bestaat er een match.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore