Huismetamorfose

Jelena krijgt de inloopkast van haar dromen: 'Dit had ik niet kunnen bedenken'

27 april 2021 19:24 Aangepast: 28 april 2021 09:45

Jelena is een echt modemeisje en droomt al heel lang van haar eigen inloopkast. Zes jaar geleden kocht ze een huis met een grote zolder, perfect voor de inloopkast - maar jaren later is deze er nog steeds niet. Patrick schiet te hulp!

Terwijl de rommel en chaos op zolder groeit, is de felbegeerde inloopkast er nog steeds niet. "Ik zou zo graag een mooi paleisje willen: mooi chique met warme kleuren en goud", zegt Jelena. 

Patrick gaat samen met styliste Lieke aan de slag, om een prachtig fashionparadijs te maken van de zolder. Hij maakt drie kasten die tegen het schuine dak aan komen te staan - en Lieke gaat aan de slag met stijlvolle details. 

De ene muur van de kamer krijgt de kleur DIAMOND DUST NO. 232 van LAB PAINT en op de andere muur komt een prachtig chique fotobehang.

Nieuwe kasten

Patrick maakt drie nieuwe kasten van multiplex en mdf. Multiplex is ideaal voor het maken van kasten, omdat dit materiaal sterk is en dus niet zal doorhangen als je er veel kleding op legt.

De deuren maakt Patrick van mdf: dit is goedkoper en dunner dan multiplex en perfect voor het maken van deuren, omdat deze toch geen zwaar gewicht hoeven te tillen.

Alle planken worden op maat gezaagd en de deur wordt in de primer gezet. Dan is het tijd om de kast in elkaar te zetten. Bij het werken met plaatmateriaal gebruikt Patrick graag de deeldraadschroef, omdat het gladde stukje van de schroef ervoor zorgt dat platen strak tegen elkaar aan komen.

De kasten krijgen de kleur MERLOT MANIA NO. 123 van LAB PAINT.

Deeldraadschroef Deeldraadschroef

Aan de binnenkant van de kasten bevestigt Patrick een roede, zodat Jelena haar kleding ook op kan hangen. Deze roede wordt 10 centimeter van de bovenkant bevestigd, zodat je de hangers er makkelijk aan kunt hangen.

Als de roedes goed vastzitten, is het tijd om de kasten in de lak te zetten. Patrick gebruikt hiervoor HOUTLAK van LAB PAINT.

Styling

Als de kasten klaar zijn, is het tijd voor Lieke om de boel af te stylen. Ze heeft een vintage kaptafel op de kop getikt, waarvan ze de deurtjes verwijdert. Deze vervangt ze straks door sfeervolle lichten, zodat het een echte visagietafel wordt. Ook lakt ze de tafel goud. Ze gebruikt hiervoor NEVERLAK METALLIC 8371.

Tip: werk je met gouden verf? Roer deze dan altijd extra goed door: de gouden deeltjes zijn zwaarder en zakken naar de bodem!

Oude kledingkast pimpen

De oude kledingkast van Jelena wordt niet weggedaan, maar krijgt een flinke opknapbeurt. Patrick maakt nieuwe deuren en Lieke gebruikt de achterkant om een aantal planken op te hangen, waar Jelena haar pronkstukken mooi neer kan zetten.

Aan de deuren komen chique gouden grepen en haken, zodat het een luxe uitstraling krijgt. 

Let op: als je deurgrepen monteert, is het altijd belangrijk dat je genoeg afstand hebt tussen het uiteinde van de deur en de handgrepen. Is de ruimte te klein, dan pak je bij het openen van de deur twee grepen tegelijk en dat is niet handig.

Finishing touch

Lieke rolt nog een prachtig kleed uit, waarop ze een bankje plaatst met gouden onderstel. Omdat ze het goud op meerdere plekken laat terugkomen, wordt het een prachtig luxueus geheel. 

Ook de make-up tafel wordt op zijn plek gezet en krijgt de lampen die Lieke bedacht had, zodat Jelene zich daar elke dag als een echt modemeisje kan mooi maken.

Het eindresultaat

Als alles af is, mag Jelena haar zolder na twee dagen eindelijk weer betreden. Haar wachten wordt beloond, want ze weet niet wat ze ziet: "Jeetje, het lijkt wel een chique winkel! Ik weet niet waar ik moet kijken. Prachtig. Precies de kleuren zoals ik ze mooi vind. Dit had ik niet kunnen bedenken."

Missie geslaagd! 

Voor Voor
Na Na
Voor Voor
Na Na
Na Na
Na Na
Na Na
Na Na
Na Na

Stap voor stap terugkijken hoe Patrick en Lieke dit allemaal voor elkaar hebben gekregen? Je ziet het in aflevering 51 & 52 op Videoland!

Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door Vestingh

Fotografie door Sonja Velda

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore