Tegelwijsheden

5 plekken in huis waar tegels het óók goed doen

02 mei 2021 19:44
Beeld © iStock

Zin om iets in huis te veranderen, maar nog geen idee wat? Dan kan dit artikel je wel eens leuke inspiratie bieden. We willen het namelijk met je hebben over tegels. Want waar je ze vaak alleen in de badkamer en eventueel het toilet ziet, kun je er veel meer kanten mee op.

5 plekken waar tegels ook zeker niet misstaan

Zoals gezegd, tegels worden in de meeste huishoudens exclusief in de ruimtes gebruikt waar het spettert of vochtig is. Denk aan de badkamer, keuken en ook het toilet wordt regelmatig meegenomen. Zonde eigenlijk dat we het tegelwerk alleen tot die plekken beperken.

Oké, het tegelen zelf is best een klus, maar daar krijg je ook wel wat voor terug. Plekken in en rondom het huis waar je met tegels kunt losgaan? Dit zijn ze:

1: Betegeld bureau

Op alle mogelijke manieren proberen we van de thuiswerkplek een fijne ruimte te maken. Al eens nagedacht over een betegeld bureaublad? Of je nu uitgekeken bent op je huidige bureau of een bureau op maat wil maken, het is een kwestie van primer aanbrengen, tegellijm verdelen en tegels leggen.

Hierdoor krijg je niet alleen een knappe werkplek, maar ook eentje die opgewassen is tegen koffiekringen en andere vlekken.

2: Meubelstukken oppimpen

Waar je het bureau kunt betegelen, zijn er natuurlijk nog veel meer meubelstukken die je met een paar charmante tegels een kleine metamorfose kunt geven. Neem bijvoorbeeld een tv-meubel waar je op bent uitgekeken. Of wat te denken van dat bijzettafeltje, nachtkastje of tuintafeltje (zet deze laatste wel binnen als het vriest)? Genoeg thuis te betegelen dus.

3: Woonkamerwand betegelen

Heb je zo'n wandje in de woonkamer waarvan je niet weet wat je ermee wil? Betegel het in een pakkende kleur. Glanzende, matte of keramieken wandtegels, ze maken de wand tot een bijzondere blikvanger. 

Om in de woonkamer te blijven: ook de lange wand achter de bank kun je een originele twist geven door het op een speelse manier te tegelen. Hexacon tegels lenen zich er perfect voor. Weer eens iets anders!

4: Kookeiland opfleuren

Loop je (nog even alleen voor take-away) een gezellig koffietentje binnen, dan zie je dat de koffiebar vaak is betegeld. Zoiets kun je thuis nabootsen. Heb je een kookeiland in huis, dan kun je die namelijk heel tof betegelen.

Miniatuurvoorbeeld
Visgraat tegelen

Zo doe je dat: een keukenwand tegelen in visgraatmotief

5: Schouw betegelen

Veel mensen vinden het stijlen van de schouw een lastige. Logisch! Heb je er al eens over nagedacht om het te (laten) betegelen? Origineel en bovendien krijgt de schouw zo een volledig nieuwe look and feel. Kies voor een kleur die vaker in de woonkamer terugkomt om rust in te bouwen of ga juíst voor een sprekende uitstraling.

Let er wel op dat je hittebestendige tegels koopt. Keramische wandtegels zijn een aanrader.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore