Ga naar de inhoud
De kracht van kleur

Deze kleur in je thuiskantoor boost je concentratie

Beeld © iStock

Thuiswerken. Voorlopig blijft het nog wel even de norm. En wie weet blijf je het, nadat we corona hebben uitgezwaaid, ook nog wel regelmatig doen. Na een jaar thuiswerken is het tijd om de balans op te maken en te kijken welke kleur onze concentratie positief beïnvloedt.

Met deze kleur verbeter je je concentratie

Dat kleur veel voor onze gemoedstoestand doet, is wetenschappelijk al vaak bewezen. Maar wist je dat kleuren ook je concentratie kunnen bevorderen? Vooral de kleur blauw (in al haar gradaties) springt er op dit vlak uit.

Het blijkt de zuurstofopname te stimuleren en onze lichaamstemperatuur en bloeddruk te verlagen. Door dit laatste kunnen we ons beter focussen op alle werkzaamheden die ons te doen staan. 

Blauwtinten doen het in een interieur goed samen met felle kleuraccenten en natuurlijke materialen. Dit 'natuurlijke' brengt ons bij het volgende punt. Want ook de kleur groen heeft veel voor de werkplek te bieden.

Groen heeft een rustgevende invloed en geeft een optimistisch, fris en energiek gevoel. Precies wat je er op een werkdag goed bij kunt hebben. Geen zin om met groene verf in de weer te gaan? Ook het groen van planten heeft een stimulerende werking op onze geest.

Deze
Power van planten
Deze 5 kamerplanten hebben een positief effect op je humeur

Stel nu dat blauw en groen allebei niet je ding zijn, dan blijken aardetinten ook een prima keuze voor het thuiskantoor te zijn. Denk aan een mooie beige (nude) tint, terrakleur of wit. Ze brengen de rust en kalmte in je werkruimte die je werk ten goede komen.

Metamorfose:
Inspiratie voor het thuiskantoor
Metamorfose: van ongezellige hoek naar ideale thuiswerkplek
Dit is een artikel van