Doe-het-zelven

Verf over? Dit kun je er mee doen

02 mei 2021 07:45
Beeld © iStock

Aan het einde van de klus houd je vaak nog een restje verf over. Klopt hè? Nu kun je het weggooien, maar dat is zonde van het geld en het is niet duurzaam. Laat je bijpraten over wat je de volgende keer met een klein laagje verf kunt doen.

1: Fleur accessoires op

Ben je al een tijdje uitgekeken op dat ene bijzettafeltje, die bloempot of dat fotolijstje? Verf het! Ga voor een egale kleur of laat je creativiteit de vrije loop en werk met een heus lijnenspel, verschillende motieven of strepen. Net hoe groot het item is dat je wil opknappen.

2: Verfris het meubilair

Net als accessoires kun je natuurlijk ook de grotere meubelstukken des huizes een verfrissend kleurtje meegeven. Wel zo leuk voor de afwisseling. Een aanrader voor zowel 'zo-goed-als-nieuwe' als vintage meubels.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan het verven van het blad van de eettafel, de stoelen of alleen de onderste tien centimeter van de stoelpoten. Lekker speels wel. Zo zorg je in één klusuur voor een volledig frisse wind door de kamer. Schuren, schilderen, stylen!

3: Werk met kleurvlak(ken)

Afhankelijk van hoeveel verf je nog over hebt, kun je ook werken met vlakken of een lambrisering op de muur. Interieurstyliste Denise heeft hier laatst een paar leuke tips voor gedeeld. Het breekt zo lekker speels de wand.

Miniatuurvoorbeeld
Tips van interieurstyliste Denise

5 originele manieren om je muren te schilderen

4: Schilder achterwandjes

Mocht je nog best wat verf over hebben van je laatste klusproject, dan kun je het ook heel leuk gebruiken als nieuwe kleur op onder andere de achterwand van een kast of de schotjes in lades. Zeker wanneer je dit bij een open kast doet, accentueer je de items die in de kast staan.

5: Houd wat verf achter de hand

In principe kan het nooit kwaad om een beetje verf over te houden. Stel dat er iets beschadigt of als je toch bedenkt dat ene meubelstuk mee te verven, dan kun je het bijwerken. Zorg er in zo'n geval voor dat je de verfpot goed afsluit. Maak de randen van de verfpot schoon en plaats de deksel op de pot. Om het luchtdicht te krijgen, houd je een stukje hout op de deksel en sla je hier met een hamer op, totdat de deksel potdicht zit. Bewaar het op een plek waar het kwik niet onder de nul graden daalt en je kunt er over een tijd weer mee aan de klus.

Miniatuurvoorbeeld
Doe-het-zelven

Restje verf over? Dit kun je er maar beter NIET mee doen

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore