Met je hoofd in de wolken

Zo maak je eenvoudig een prachtige bloemenwolk

20 april 2021 20:21 Aangepast: 20 april 2021 23:05

Het is al heel fijn om een 'gewone' bos bloemen in huis te hebben, maar oud-bloemiste Lobke doet er graag nog een stapje bovenop. "Ik maak flower clouds. Dit zijn letterlijk wolken van bloemen", zegt Lobke - en ze laat zien hoe jij dit ook eenvoudig thuis kunt doen!

Bloemenwolken zijn vooral populair op bruiloften. Het staat supergaaf boven een tafel. En eerlijk is eerlijk, op de foto doet zo'n bloemenwolk het ook goed!

Bloemstylist: Flora Lisa - Lisa Messemaker Bloemstylist: Flora Lisa - Lisa Messemaker
In-a-Gadda-Da-Vida Flowers In-a-Gadda-Da-Vida Flowers
 Concept - TAIDE & Bloemist - Studio Fluitenkruid Concept - TAIDE & Bloemist - Studio Fluitenkruid

De bloemenwolk kun je ook zelf in huis halen, Lobke legt uit hoe je dit doet. 

Dit heb je nodig:

  • 1 blok oase/steekschuim
  • kippengaas
  • snoeimes
  • ijzerdraad
  • ijzer tang
  • Jje favoriete (droog)bloemen

Extra

  • een kledingrek of iets anders waar je het bloemstuk tijdelijk aan kunt ophangen

Kledingrek

Vandaag maakt Lobke een flower cloud. Om deze goed te kunnen maken, gebruikt ze een kledingrek om het stuk aan op te hangen. 

Tip: twee stoelleuningen werken ook prima! 'Zolang het maar op een fijne werkhoogte is.'

Pak het kippengaas en een blok steekschuim. Knip het gaas zo af met de ijzertang, dat het één keer rondom het steekschuim past. Rol vervolgens het steekschuim in het gaas en maak het gaas dicht.

Maak ijzerdraad vast aan de zijkanten van het gaas. Hieraan hang je het blok straks op.

Bloemen steken

Hang het blok met de ijzerdraden aan het kledingrek. Pak de bloemen die je mooi vind en bepaal hoe je ze wil hebben: moeten ze uitsteken of juist dicht op het schuim zitten? Knip ze op maat met je snoeischaar.

Steek de bloemen naar willekeur in het schuim. Lobke vindt het mooi om alles symmetrisch te steken, maar je bent hierin natuurlijk vrij om te doen wat jij mooi vindt. Vul het schuim net zo lang aan met bloemen tot het niet meer zichtbaar is.

Bijna klaar

Lobke gebruikt in dit stuk alleen natuurlijke bloemen, maar je kunt ook kunstbloemen gebruiken. Om de boel nog meer op te fleuren speelt ze soms een beetje 'vals' door bepaalde bloemen te spuiten met een opvallende kleur.

Door verschillende soorten bloemen te gebruiken, krijg je een mooi sierlijk geheel. Ook voegt Lobke nog een opvallende grote bloem toe in het midden, als echte eyecatcher.

Als je tevreden bent, haal je de bloemenwolk van het rek. Knoop vervolgens een stuk touw vast in het midden van het schuimblok, om de wolk op te hangen op een mooie plek. 

Let op: het touw moet echt precies in het midden van de wolk bevestigd worden, want anders hangt hij scheef. Maar goed, dat kan natuurlijk ook een bewuste keuze zijn!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore