Binnenkijken bij...

Binnenkijken: volledig opgeknapte 19e eeuwse woning

24 april 2021 19:47

Een 19e eeuws huis. Als je de sleutel ervan zou krijgen, zou je het vast meteen aannemen. Alleen betekent zo'n authentieke woning vaak een flinke verbouwing. En als je dan eenmaal begint met opknappen, dan komt er geen einde aan. Linda en haar vriend weten er als onervaren-maar-inmiddels-zeer-kundige klussers alles van. Kom binnen!

Linda: "De sfeer van het huis bepaalde gelijk dat we het wilden kopen. De oude elementen vielen op en spraken ons aan. Alleen moest er nog wel heel veel gebeuren, iets wat soms best lastig was om doorheen te kijken."

Woonkamer met knipoog naar vroeger

Het stel trof vooral de woonkamer in zeer verouderde toestand aan. "Aan beide kanten stonden zachtboard muren en er lag tapijt in. We hebben geprobeerd om de muren te schilderen, maar dat ging niet. Op dat moment hebben we besloten om het zachtboard toch te verwijderen."

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na
Na Na

Gezellige eet- en borrelplek

Waar nu de ruime eetkamer is, zat vroeger de badkamer. Vanaf het eerste moment stond het op de planning om deze ruimte een complete metamorfose te geven.

"Tijdens het slopen kwamen we erachter dat er een verlaagd plafond zat. Omdat het plafond niet doorliep, hebben we het helemaal opnieuw in de oude staat laten restaureren, zodat het één geheel is met de rest van de benedenruimte."

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Hal vol allure

Naast de woon- en eetkamer heeft het koppel gelijk de hal verbouwd. "We hebben gekozen voor tegels en een lambrisering die beiden de oude sfeer van het huis benadrukken." 

Voor Voor
Na Na

Plaatje van een keuken

Hoewel de oorspronkelijke keuken was verouderd, heeft het klusduo het in eerste instantie wel laten zitten, zodat ze wel gewoon dagelijks konden koken. "In de tweede verbouwfase hebben we het eruit gebroken en hebben we de nieuwe keuken geplaatst."

Van vloerverwarming tot plafond en van schilderwerk tot kookeiland, alles is opgepakt. Prachtig! 

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Meer licht, meer ruimte

Op de eerste verdieping heeft het stel een dakkapel geplaatst. Dit heeft niet alleen meer ruimte opgeleverd, maar heeft er meteen voor gezorgd dat een lekkage werd opgelost. Twee vliegen in één klap.

Voor Voor
Na Na

Alle klusuren, -dagen, -maanden zijn het meer dan waard geweest! Hopelijk heb je een dosis nieuwe inspiratie opgedaan.

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Linda heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 48).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore