Binnenkijken bij...

Binnenkijken: de iconische kubuswoning in Rotterdam

15 september 2021 07:17 Aangepast: 15 september 2021 10:09

Iconische gebouwen, dat zijn de kubuswoningen in Rotterdam. Vandaag mogen we binnenkijken bij Bart en Darcy die gelijk verliefd waren op dit 'onhandige huis'.

Slechts één muur in het huis is recht. Hoe ga je dat inrichten? Bart en Darcy is het gelukt! Darcy: "Je moet er wel gemotiveerd voor zijn om er iets van te maken."

Maximalistische interieurstijl

Op de vraag hoe het koppel hun stijl zou willen omschrijven, antwoordt Bart: "Het is maximalistisch. Zie het als het tegenovergestelde van het minimalistische, Scandinavische.

We houden van veel kleur, grote objecten en een interieur dat je continu prikkelt." Iets waar dit bijvoorbeeld in terug is te zien, is de oranje trapwand. Deze vraagt bij binnenkomst gelijk om je aandacht.

Woonlaag #1

Overal zijn de muren schuin, dus dat is iets waar het stel bij het inrichten goed rekening mee heeft moeten houden. Ondanks het kleine vloeroppervlakte voelt het toch ruimtelijk aan door de lichte wanden en het plafond. 

Unieke keuken

In zo'n bijzondere woning past geen standaard keuken. Vandaar dat het koppel hun eigen keuken heeft ontworpen. Ook hier hebben ze recht willen doen aan de scheve muren.

Bart: "De oven loopt tegen de muur aan. Door het contrast van zwart-wit zie je duidelijk dat het een schuine muur is."

Voor Voor
Na Na

Slapen met een uitzicht

Ook in de slaapkamer is er geen enkele muur recht. Om de ruimte toch zo optimaal mogelijk te benutten, hebben Bart en Darcy ervoor gekozen om zelf een bedframe te maken op bestaande kastjes.

Hierdoor komt het hoger te liggen en valt het slaapgedeelte meer in één van de puntige hoeken weg. Daarbij hebben ze met het lijnenspel van de ruimte gespeeld door alle wanden volledig met print te behangen.

Werkplek aan huis

Ook in deze relatief kleine ruimte is er weer heel vernuftig en verrassend met de schuine wanden omgesprongen. Bart: "Ik heb zelf kasten gemaakt om een boekenkast te hebben, iets wat lastig is met schuine muren. Aan de voorkant is het een plek voor boeken, aan de achterkant biedt het extra opbergruimte."

Bovenste woonlaag

Tot slot, de bovenste verdieping. Hier vertoeft het tweetal het liefst. Vanwege de hoeveelheid lichtinval in combinatie met de witte muren en sprekende inrichting is dit hun lievelingsplek. 

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Bart en Darcy heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 44).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore