Binnenkijken bij...

Binnenkijken: zo woont een interieurontwerper

17 april 2021 19:57
Beeld © @studiozuyd

Sommige mensen kunnen door een woning 'heenkijken.' Zij zien potentie en gaan ervoor. Chris en Nathalie kunnen dat. Na acht maanden klussen en diverse ups and downs hebben ze hún droomhuis gerealiseerd. Kom binnen!

Nathalie: "Als interieurontwerper was het altijd al mijn droom om een eigen huis te ontwerpen." En haar droom kwam uit!

Hotel-chique interieurstijl

In hun zoektocht naar een nieuwe woning wisten Chris en Nathalie gelijk welke stijl hun nieuwe thuis zou mogen krijgen: hotel-chic. "Warme materialen. Veel contrast. Veel natuursteen. Maar ook een tijdloos kleurenpalet. Iets wat in de basis over tien jaar nog steeds mooi is."

Nieuw plafond, nieuw lichtplan

Over de volledige lengte van de woning heeft het duo het plafond verwijderd. Ze wilden een nieuw lichtplan creëren, omdat er simpelweg vrij weinig lichtpunten aanwezig waren. "Bij het slopen kwamen we nogal wat problemen tegen. Het dak was namelijk van riet. Op dat moment vroeg ik mezelf echt wel eens af waar we aan waren begonnen."

Lijnenspel van licht

Om de ruimte in de woonkamer te benadrukken, heeft het duo gekozen voor een vierkante rail track. "De woonkamer is namelijk ook vierkant, waardoor je een mooi architectonisch lijnenspel in het plafond creëert."

Alles op de schop

Om met een blanco canvas te kunnen beginnen, heeft het stel beneden veel gesloopt en op de eerste verdieping zelfs alle muren verwijderd. Hierdoor konden ze een compleet nieuwe indeling maken. Veel bloed, zweet en tranen, maar dan krijg je ook wel het huis van je dromen.

Nieuwe indeling

Zoals gezegd, heeft het kluskoppel ervoor gekozen om de originele indeling van het huis compleet om te gooien. Zo zit de keuken niet langer aan de achterkant van het huis, maar in het midden. Slim!

Zeker met grotere gezelschappen is er zo altijd genoeg ruimte. Bovendien geeft het een ruimtelijk gevoel, zo'n keuken in het midden van het huis.

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Oplossing kleine eetkamer

Hoewel de eetruimte slechts twee meter breed is, is er slim met de ruimte omgesprongen. Wil je in zo'n geval toch een aparte eetplek? Plaats dan een bank. Op deze manier krijg je meer zitplekken en oogt het als een hotel-restaurant. 

Slim ingedeelde slaapkamer 

Ook hier is optimaal met de ruimte omgegaan. Waar de voormalige badkamer zat, zit nu een inloopkast. Daarnaast is er gekozen om een hoofdbord in de lengte te plaatsen, waardoor het net wat meer ruimtelijkheid aan de slaapkamer geeft. 

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Nathalie heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 43).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore