Buitenkijken bij...

Buitenkijken: een weelderige leeftuin van twee hectare

12 april 2021 19:33

Astrid woonde haar leven lang middenin Amsterdam, totdat ze het er had gezien en landelijk wilde wonen. Van kleine buitenruimte kreeg ze opeens een ruim twee hectare grote achtertuin. En wat voor eentje.

Astrid: "Op gegeven moment was ik het leven in de grote stad beu. Dit wilde ik niet meer, ik wilde naar buiten." Nadat ze weekenden lang door Nederland was gaan touren om haar nieuwe landelijke plek ver van de stadse drukte te vinden, belandde ze uiteindelijk in Abcoude. 

Zeeën van ruimte

Omdat Astrid een vriendelijke en open tuin wilde, heeft ze veel woekerende klimopplanten verwijderd. Ze wilde vooral veel bloemen en leven in haar tuin brengen. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft ze veel heleborissen en hortensia's geplant.

Voormalige pontwachterswoning

Wat gelijk opvalt, is dat er veel hoogteverschil in de tuin is. "Het is namelijk een oude pontwachterswoning aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Doordat de pontwachter veilig moest wonen, staat de woning hoog en de rest ligt een stuk lager."

Tuin de tuin laten

Niet alleen vanwege de grootte, maar ook vanwege de inrichting kun je spreken van een opvallende tuin. Astrid laat de natuur zo veel mogelijk haar ding doen. Verder heeft ze verspreid door het groen bijzondere items gezet. Van knalgele stoel tot badkuip.

"Ik wissel de hele tijd met alle spullen, dat vind ik geweldig. De 'styliste' in mij die de tuin onder handen neemt en de ene dag voor geel gaat, en de dag erna voor weer iets anders."

Veranda vol natuurlijk schoon

Astrid haar lievelingsplek? Zonder twijfel de veranda van haar atelier. Ga je hier onderuit zitten, dan heb je puur en alleen uitzicht op de natuur.

Genieten in de kas

De trotse tuineigenaar noemt de kas 'een cadeautje.' Astrid vond het zonde om niets met de kas te doen. Zeker wanneer het buiten frisser is, is het binnen in de kas heel aangenaam. "Afgelopen december heb ik er meer een leefplek van gemaakt." Je snapt dat deze stadse dame haar landelijke droomplek heeft gevonden. 

Een extra ronde door de gigantische tuin van Astrid maken? Dat kan! Kijk aflevering 41 terug op Videoland.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore