Binnenkijken bij...

Binnenkijken: wonen in een voormalige kruidenierswinkel

08 april 2021 21:08
Beeld © @binnen_bij_naat

Wat doe je als je al jaren verliefd bent op een authentieke kruidenierswinkel en het te koop staat? Precies, dan wil je het hebben. Het lukte Nathalie en haar man. Met oog voor het verleden en heden hebben ze er iets eigens van gemaakt. Kom binnen!

Vriendelijk ontvangst

Waar nu de voorkamer zit, was vroeger de entree van de winkel. Het duo heeft de originele schrootjes laten zitten, omdat dit karakteristieke items van het huis zijn. Ongeveer op ooghoogte hebben ze een zelfgemaakte kapstok opgehangen. Om een frisse look te krijgen, heeft het stel de latjes boven de kapstok witgeverfd. 

Nathalie: "Zelf houd ik erg van Marktplaats-gelukjes. Het bureau is daar een mooi voorbeeld van. Of neem het stoeltje van € 5,-. Daar word ik vrolijk van."

Originele interieurstjil

Op de vraag hoe Nathalie haar stijl zou omschrijven, antwoordt ze: "Ik zie het als een mix & match. Vintage, brocante en een beetje boho. Eigenlijk van alles wat, waardoor je het geen specifieke naam kunt geven. Laten we zeggen dat het vooral heel knus en eigen is. Een interieur met een knipoog."

Achterkamer met allure

In de woonkamer is de mix aan stijlen goed zichtbaar. Zo gaan vintage vondsten hand in hand met brocante accessoires en een stoere chesterfield. "Zoals je ziet, kun je het heel leuk met elkaar combineren. Alle items samen maken het een warm en knus geheel."

Woonkeuken met historie

Omdat het koppel het zo'n mooi gegeven vindt dat ze in een voormalige kruidenierswinkel wonen, hebben ze verspreid door het huis nog diverse originele elementen laten zitten.

Zo zijn de schrootjes in de woonkeuken bewaard gebleven. Daarnaast hebben ze een grutterskast aangeschaft wat een leuke knipoog naar het verleden is. Daarbij hebben ze de glasvitrine en handgrepen verwijderd. Deze laatste hebben ze vervangen door greepjes die perfect passen in het interieur. 

Muur vol memories

De wand in de woonkeuken is volgehangen met prachtige prints. Een ware gallery wall. Dit is een leuke manier om dagelijks aan mooie herinneringen te worden herinnerd. 

Knusse keuken

Ook in de keuken is ervoor gekozen om oorspronkelijke onderdelen te behouden. Zo is er hier voor gekozen om de schouw en de schrootjes deels te behouden.

"De planken zijn van een oude hockeytribune. Ze zijn lekker verweerd. Er zitten oude butsen in wat heel goed bij het huis past."

Sfeervol slapen

In de nok van het huis is de master bedroom te vinden. "De originele balken hebben we laten zitten. We vinden het een aangenaam plekje, omdat het lekker ruim en sfeervol is. En bovendien kunnen we er leuke vintage en brocante spullen neerzetten, waardoor we ook hier weer een heel eigen stijl hebben gecreëerd."

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Nathalie heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 39).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore