Binnenkijken bij...

Binnenkijken: een volledig verbouwde boerderij

07 april 2021 14:55 Aangepast: 07 april 2021 15:03

Bij de aankoop van hun karakteristieke boerderij dachten Johanneke en Dennis nog dat ze slechts 'wat kleine dingen' wilden veranderen. Nu, vijf jaar later, is praktisch de volledige woning onder handen genomen.

De woonboerderij bleek aardig wat gebreken te hebben. Zo volgde de ene klus de andere op. Veel heeft het stel zelf opgepakt. Maar de constructieve werkzaamheden hebben ze wel uitbesteed. 

Van aanbouw naar ruime hal

De verbouwing startte met de hal. Het stel wilde graag een ruime entree. Dit hebben ze kunnen maken, doordat ze de loze ruimte tussen de garage en de woonboerderij hebben dichtgemaakt.

Johanneke: "Door het dichtzetten van de ruimte, konden we een grootse hal realiseren. En vanuit de hal konden we een doorbraak naar de garage maken waar we een extra slaapkamer hebben gemaakt."

Voor Voor
Na Na
Na Na

Slapen in de garage

De garage heeft een mooie nieuwe invulling gekregen. Het klusduo heeft er een ruime slaapkamer van gemaakt. Omdat ze veel licht wilden hebben, hebben ze het frame waar eerst de garagedeuren zaten, gebruikt om een glazen pui te plaatsen.

Voor Voor

Extra wastafel

Met drie jonge kids vond het koppel het wel zo fijn om een aparte wastafel in de slaapkamer te hebben. Het liefst hadden ze een tweede badkamer gerealiseerd, maar dit zat er vanwege de ruimte gewoon niet in. "Zo hebben we alsnog het gebruiksgemak van de tweede badkamer alleen dan in de slaapkamer verwezenlijkt."

Nieuwe badkamer

"De badkamer kan nog wel een tijdje mee", althans dat dachten Johanneke en Dennis. Toen ze de woonkamer hadden gestuct, kwamen de defecten aan het licht en is de badkamer volledig vernieuwd. "We hebben een grote inkeping in een muur gemaakt, waardoor we een fijne dubbele douche konden maken. Huppatee, twee kinderen tegelijk de douche in."

Voor Voor

Frisse wind door de woonkamer

Vooral in de woonkamer zijn de oude elementen nog goed te zien, zoals de balken. Ze geven de boerderij karakter. Wel hebben ze de ossenbloedrode balken wit geverfd, zodat het ruimer en frisser oogt.

 

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Gezellige gezinskeuken

De keuken vormt het bruisende middelpunt van de boerderij. "In de nieuwe keuken wilden we veel daglicht. Daarom hebben we gekozen om een groot raam te plaatsen. Toen kwamen we erachter dat we de oude keuken niet meer konden behouden. Er hingen namelijk eerst veel bovenkastjes die door het huidige raam niet terug waren te plaatsen." 

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 38).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore