Tips van interieurstyliste Denise

5 ideeën hoe je je schouw kunt stijlen

18 april 2021 11:23
Beeld © iStock

Heb je een schouw in huis, maar heb je geen idee hoe je het mooi kunt stijlen? Interieurstyliste Denise deelt een paar praktische tips, zodat je er een toffe blikvanger van maakt.

1: Werk in groepjes

Denise adviseert om accessoires altijd in groepjes op de schouw neer te zetten. "Door één groepje links en rechts of één groepje in het midden te zetten, oogt het gelijk rustiger. Denk bijvoorbeeld aan een paar kandelaars met een beeldje aan de ene kant, en aan de andere kant een vaas met een fotolijstje. Zo heb je aan beide kanten twee leuke groepjes."

Ondanks dat Denise van mening is dat je je echt niet aan de 'regel van drie' - oftewel drie accessoires of een meervoud ervan - hoeft te houden, kan het je eventueel helpen bij het stijlen van je schouw. Wie weet werkt het voor je. Het testen waard!

Miniatuurvoorbeeld
Stylen voor dummies

Een lesje interieurstyling: de regel van drie

2: Mix van materialen

Wat volgens de interieurstyliste ook fijn werkt, is dat je voor verschillende materialen kiest. "Een mooie glazen vaas met een robuuste tak erin in combinatie met een kandelaar, (koffietafel)boeken of porselein, werkt goed. Gebruik dus niet één type materiaal, maar zoek het juist in de mix van materialen."

3: Kies voor groen

Planten in het interieur zijn altijd een goed idee, zo ook voor op de schouw. Het komt de luchtkwaliteit en ons uitzicht ten goede.

Gaat de openbaard aan? Vergeet dan niet de planten tijdelijk te verplaatsen anders heb je er binnen de kortste keren geen plezier meer van.

4: Spiegeltje aan de wand

Een spiegel boven de schouw is niet alleen een manier om de kamer ruimtelijker te ogen, het blijkt namelijk ook nog ergens anders goed voor te zijn.

"Zo'n glans in een interieur werkt altijd heel fijn. De weerspiegeling van zonlicht komt de ruimte ten goede."

5: Sla aan het behangen

Wil je echt eens iets anders met je schouw doen, dan kun je de bovenkant ('de plank') behangen. "Hier kun je vervolgens de accessoires weer op aan passen."

Ben je niet zo van het behangen, dan schilder je het toch? Het is juist leuk om de bovenkant van de schouw een kleur te geven, zodat het er nog meer uitspringt. "Laat in zo'n geval de gekozen kleur wel in kussentjes of een vloerkleed terugkomen. Dit zorgt voor balans en rust."

Door Denise haar portfolio scrollen voor nieuwe ideeën of haar professionele advies inschakelen? Surf naar Day Interieurstyling.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore