In een klein hoekje

Deze plekken worden het vaakst vergeten bij het schoonmaken

10 april 2021 07:05 Aangepast: 10 april 2021 13:35
Beeld © iStock

We hebben allemaal onze standaard schoonmaakroutine. In een half uur tijd ga jij als een wervelwind door je huis met je poetsdoek. Maar, er is een aantal klusjes, die we vaak over het hoofd zien...

Prullenbakken

We verwisselen allemaal regelmatig onze vuilniszak, maar daarbij denken we vaak niet aan het schoonmaken van de prullenbak zélf. Er blijven soms dingen achter op de bodem: stof, viezigheid, et cetera. Even met de stofzuiger over de bodem is helemaal geen slecht idee - en als je dan toch bezig bent, zet er dan gelijk even een sopje in.

Bovenkant van de deur

De bovenkant van de deur, of eigenlijk de bovenkant van alles. Plekken die je snel over het hoofd ziet of vergeet, omdat je er niet tegenaan kijkt. Haal eens een doekje over de bovenkant van de deur en je zult versteld staan van hoeveel stof zich op zo'n klein plekje ophoopt.

Het douchegordijn

Nadat je de hele badkamer hebt gepoetst en geschrobt, denk je van het douchegordijn waarschijnlijk: 'Dat doe ik de volgende keer wel'. Maar hoe vaak heb je dat nu al gezegd? Juist in het douchegordijn hopen zich veel bacteriën en schimmels op. En dat, terwijl het schoonmaken van dat gordijn echt zo gepiept is. Je kunt 'm namelijk gewoon in de wasmachine doen. No excuses anymore!

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het schoonmaken van je wc

Deurklinken

Het komt vaak voor dat mensen hun deurklinken niet schoonmaken bij een poetsbeurt, simpelweg omdat ze er niet aan denken. Toch is het verstandig om dit regelmatig te doen: een deurklink is een grote bron van bacteriën, omdat je deze meerdere keren per dag met je handen aanraakt. Dit geldt overigens voor meerdere voorwerpen, zoals de afstandsbediening en lichtschakelaars.

Plinten

Hoewel we de vloer eigenlijk nooit vergeten, geldt dit niet voor de plinten. Ook goed om deze bij elke dweil- of boenbeurt even mee te nemen. Doe je dit niet, dan ontstaat er al gauw een ophoping van viezigheid langs de randen.

Bestekla

Misschien niet het leukste klusje, maar daardoor niet minder belangrijk: de bestekla. Dagelijks graaien we hier met onze handen in, zonder deze lade schoon te maken. Ja, het is veel werk. Maar wel zo hygiënisch en daardoor zeker de moeite waard!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore