Wasdag

Beddengoed in de knoop? Niet meer met deze 4 tips

03 april 2021 07:01
Beeld © iStock

Heb jij je er regelmatig over verbaasd hoe het toch kan dat je beddengoed altijd in elkaar gedraaid uit de wastrommel komt? Je bent niet de enige! Door dit te doen, heb je er voortaan geen last meer van.

4 tips om te voorkomen dat je beddengoed in elkaar draait

Wonderbaarlijk, dat is het. Alhoewel, het is te verklaren. Het beddengoed draait van links naar rechts en vice versa. Als grote bal haal je het uit de wasmachine en als halfnatte prop uit de droogtommel. Ideaal is anders. Vanaf nu is het passé met de volgende tips.

1: Sluit knoopjes en ritsen

Heb je bij het afhalen van het vuile beddengoed net alle knoopjes aan de onderkant geopend, dan ben je blij als het de was in kan. Toch kun je beter een minuutje extra pakken om de knoopjes en eventuele rits(en) weer te sluiten. 

Miniatuurvoorbeeld
Muntjes, pluisjes en andere troep

Aha! Daar is dus dat klepje onderaan de wasmachine voor

En wat als je beddengoed geen ritsen of knopen heeft? Dan zijn er nog drie oplossingen.

2: Gebruik wasknijpers 

Wasknijpers, sokkenknijpers of elastiekjes. Pak ze er maar bij, voordat het beddengoed de wasmachine of droger ingaat. Bind de uiteinden aan elkaar vast. Doe je dit, dan zit de stof aan alle kanten dicht en kan het zo niet in de knoop raken.

3: Ga een 'potje tennissen'

Geloof het of niet, maar wanneer je het beddengoed in de droger gooit, doe er dan een paar tennisballen bij. Deze gaan stuiterend de droogbeurt door en voorkomen dat je verse was verstrikt raakt. Hoe simpel kan het zijn!

Mooie bijkomstigheden: het tennisspul vermindert kreukels, maakt de was minder statisch en versnelt de drogingstijd. Kanttekening: Kies wel voor van die oude, versleten stuks. Gebruik je namelijk een paar nieuwe, dan is de kans groot dat de kleurstof zich met de was mengt.

4: Vouw de was op

Jazeker! Ook al gaat het wasgoed eerst nog door de was- of droogstraat heen, ga alvast aan de vouw. Vouw de opening van de lakens een paar keer naar binnen om. Daarna vouw je de rest op. Geen bal, wél droge was.

Miniatuurvoorbeeld
Daar zit een luchtje aan

Zo zorg je ervoor dat je wasmachine niet meer stinkt

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore