Tips van Jet

4 tips voor het samenstellen van een duurzaam interieur

05 april 2021 17:42

Interieurstyliste Jet weet als geen ander hoe je en originele stijl met oog voor milieu, persoonlijkheid en authenticiteit maakt. Haar tips hoe je thuis een duurzaam interieur samenstelt, lees je hier.

4 tips hoe je thuis een duurzaam interieur creëert

De interesse om zo 'groen' mogelijk het huis in te richten, neemt toe. De hoogste tijd om te bekijken wat er bij zo'n type interieur komt kijken. Waar kun je aan denken? Jet praat je bij.

1: Let op type materialen

Jet vertelt dat dit 'm in van alles kan zitten. "Wij hebben het bijvoorbeeld gedaan met de vloer. Deze is van Nederlands eiken. Daarnaast hebben we voor een ecologische verf gekozen. Een verf waar geen giftstoffen bij vrijkomen. We vinden het fijn om dit soort producten te gebruiken, omdat dit bijdraagt aan de gezondheid van ons binnenklimaat."

2: Maak bewuste keuzes

Jet adviseert om verschillende W-vragen mee te nemen in de afwegingen die je in je interieur maakt. "Vraag jezelf af waar het vandaan komt, door wie het is gemaakt en waarvan het gemaakt is." Wil je het zo milieuvriendelijk aanpakken, kies dan voor lokale(re) producten.

3: Hergebruik zoveel mogelijk

Tip drie in het creëren van een duurzaam interieur is het hergebruiken van wat je al in huis hebt staan. Soms kun je aan artikel 'X' een net wat andere functie geven. Probeer eens met een andere bril naar items te kijken, zeker als je op het punt staat om iets weg te gooien.

"Wat wij bijvoorbeeld in de badkamer hebben gedaan, is de oude kommode van de jongens hergebruiken. Deze hebben we tot waskamermeubel omgebouwd. Ik gooi niet zo snel meubels weg. Meestal kijk ik wel of ik er net een andere draai of functie aan kan geven. Als iets goed is, is het zonde om weg te gooien."

Een ontzettend origineel idee wat we je niet willen onthouden, is Jet's behangtip. Want waarom nieuw behang voor de kinderkamer kopen als ze fan zijn van een bepaald boek? Deze bladzijdes doen het prima als muurbekleding! Ze heeft de bladzijdes losgesneden en met behanglijm de volledige wand ingesmeerd. Hoe leuk!

4: Kies alleen voor betekenisvolle spullen

Jet sluit af met de tip om alleen die spullen in huis te halen die voor jou van betekenis zijn. Souvenirs die een herinnering met zich meedragen, erfstukken, creatieve werken van de kids en tweedehands vondsten.

"Door dit allemaal bij elkaar te hangen, hebben we ons eigen unieke verhaal wat niemand heeft. Het duurzame hieraan is dat je niet snel wil wisselen, omdat je bewust voor elementen die echt een verhaal, betekenis of herinnering voor je hebben, hebt gekozen."

Bekijk hier aflevering 36 via Videoland terug en laat je inspireren door de prachtige duurzame woning van Jet. 

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore