Binnenkijken

Binnenkijken: kleine jaren 40-woning van buiten, verrassend groot van binnen

24 maart 2021 17:55

Waar de jaren 40-woning aan de voorkant petieterig oogt, blijkt het binnen vol verrassende ruimtes te zitten. Na een herindeling en ruim vier maanden verbouwen, is elke vierkante meter slim benut.

Tessa en Nico vielen als een blok voor hun huis. Of 'poppenhuisje', zoals ze het zelf noemen. Tessa: "Wat ik bij de eerste ontmoeting heel mooi vond aan dit huis, is dat elke stap die je zet een verrassing was."

Glas-in-looddeuren

Als er iets is wat authenticiteit uitstraalt, dan zijn het wel de glas-in-looddeuren. Het duo vond ze in de oorspronkelijke kleur wit niet tot hun recht komen. Vandaar dat ze een zwart likje verf hebben gekregen, zodat het een mooi contrast met de witte muren geeft. 

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Verstopte vensterbank

Zowel aan de voor- als achterkant heeft het koppel de radiatoren mooi weggewerkt door (zit)vensterbanken van oud hout te plaatsen. Sfeervol en praktisch.

Van badkamer naar toilet

In het kleinste kamertje begon de grote verbouwing. Wat er nu als een volledig gestyled toilet uitziet, was voorheen een piepkleine badkamer. Wat een verschil! 

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Authentieke granietenvloeren

Er was geen twijfel over mogelijk: de mooie granietenvloeren zouden blijven. "Het moest wel worden gerestaureerd. De drempels per ruimte waren er niet, dus ik heb iemand het volledig laten restaureren, waardoor het er weer prachtig uitziet."

Voor Voor
Na Na

Levendige keuken

Vanaf het eerste moment was Tessa smoor op de leefkeuken. "Alles was heel wit en met white wash gedaan. We hebben het keukenblad en de balken een tintje donkerder gemaakt, de deuren en kozijnen zijn zwart gemaakt en de brick wall is steen voor steen gerealiseerd."

Voor Voor
Na Na
Na Na

Sfeervol trappenhuis

Wat eerst een simpele antracieten trap was, is nu een bijzondere binnenkomer geworden. Nadat de oude verf was weggebrand, kwam de originele kleur naar voren. Dit hebben ze alleen nog opnieuw laten schilderen en lakken. "Daarna dacht ik, hoe kan ik het dan nog meer laten spreken? Met Portugese tegels tegen de stootborden!"

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Oase van rust

Aangezien het duo van de badkamer beneden een ruim toilet had gemaakt, hebben ze van de middelgrote slaapkamer de nieuwe badkamer gemaakt. Dit idee kostte aardig wat tijd, omdat er veel nieuwe leidingen gelegd moesten worden en de vloer met beton moest worden verstevigd, maar dan heb je ook wel wat. 

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Marrakesh-esque tuin

Kijk hoe knap de buitenruimte is. De tuin is volledig in dezelfde stijl als het huis ingericht. Marrakech in hartje Nederland!

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Tessa heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 28).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore