Binnenkijken bij...

Binnenkijken: wonen in een monumentaal pand

31 maart 2021 14:54 Aangepast: 31 maart 2021 15:03
Voor

Als je door de badkamer moet om in je slaapkamer te komen dan zit er niets anders op dan het huis van top tot teen aan te pakken. En dat is dus precies wat Grace en Paco deden.

Waar de man des huizes (Paco) het al 'goed' vond, dacht Grace (van GoGracy.com) daar anders over. Het werd een rigoureuze verbouwing die maar liefst drie jaar in beslag heeft genomen, maar dan heb je ook wel een monumentaal pand die aan de normen van nu voldoet. 

Van hutje-mutje-hok naar keuken

Aangezien het stel graag een ruime keuken wilde, hebben ze de van origine je-kont-niet-kunnen-keren-keuken dankzij een uitbouw drie keer zo groot kunnen maken. Paco: "Het was eerst een heel smal strookje. We hadden maar een paar vierkante meter om in te koken."

Omdat het duo in een klein, knus huis woont, moeten ze slim met de ruimte omgaan. Daarom hebben ze bijvoorbeeld zelf een erkerbankje met extra opbergruimte gemaakt. 

Om de radiatorbuis weg te werken, heeft Grace er zelf een wijnrek omheen gemaakt. Eén die goed matcht met de interieurstijl.

Petieterige badkamer 

Slechts 6m2 waar een bad, douche, toilet en badkamermeubel in is verwerkt. Knap gedaan! Om net wat extra ruimte weg te snoepen, hebben ze de douchecabine iets in het trappengat laten doorlopen. 

Knusse slaapkamer

Omdat de slaapkamer in eerste instantie wat aan de krappe kant was, heeft het koppel een draagmuur eruit gehaald. Op de plek waar de muur stond, zijn robuuste houten balken geplaatst. Paco: "We hebben een print van het Rijksmuseum uitgezocht en speciaal op maat laten maken."

Na de nodige ups en downs zit het klusavontuur erop. Wat zijn Paco en Grace slim met de ruimte omgegaan. Doe er je voordeel mee!

Voor Voor
Na Na
Voor Voor
Na Na
Na Na
Na Na

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 33).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore