Liefde voor je huis

Zo maak je je werkplek functioneel én gezellig

22 maart 2021 07:01
Beeld © Sonja Velda

Inmiddels hebben we (bijna) allemaal wel een werkplek gecreëerd in huis. Of dat nou aan een tafeltje in de woonkamer is of naast het washok op zolder. Tegenwoordig breng je hier de meeste tijd door. Wel zo leuk, als het naast een functionele plek, ook nog eens een gezellige plek is, toch?

Om te beginnen kun je natuurlijk de muur een leuk kleurtje geven, maar dan? Daarom hebben wij 6 ideeën voor je:

Feng shui 

Feng shui is een Japanse manier van indelen. Wat betreft de werkplek wordt er aangeraden om het bureau tegenover de deur te zetten. Je kijkt dus altijd door de deur heen als je achter je bureau zit. Dit ziet er niet alleen chic uit het heeft ook nog een goede invloed op je werkprestaties. Je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben...

Bloemen en planten 

Bloemen en planten zijn erg belangrijk op je werkplek. Ze zorgen voor minder stress, boosten je creativiteit én ze geven je het gevoel dat je thuis bent. Bovendien staat het ook gewoon heel leuk, ook heel belangrijk. Een goed excuus om weer een groene vriend in huis te halen.

Voldoende licht 

Om te voorkomen dat je snel moe wordt tijdens het werken, moet je zorgen voor genoeg licht. Dit kan bijvoorbeeld een leuke bureaulamp zijn, maar daglicht helpt ook. Zet je bureau bijvoorbeeld onder of naast het raam. Je bent meteen een stuk productiever. 

Opgeruimd staat netjes 

Voor een goede concentratie is rust in je werkkamer belangrijk. Zorg er daarom voor dat alles opgeruimd is. Het is niet alleen fijn voor jezelf, maar het maakt je werkplek direct ook een stuk gezelliger. Maak je bureau dus leeg voordat je gaat werken. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is je laptop, een pen en papier. Berg dus al losse items op. Werkt een stuk prettiger. 

Functionele accessoires

Door accessoires toe te voegen, maak je de werkplek persoonlijker en ook gezelliger. Pennenbakjes, een wandorganizer, mooie bakken om papier in op te bergen... de keuzes zijn eindeloos. Let wel op dat het wel opgeruimd blijft en niet voor nog meer onrust op je bureau zorgt. 

Foto’s en kunst

Als je graag meer inspiratie wilt, is het slim om wat foto’s en/of kunst in je werkkamer te hangen. Bijvoorbeeld posters van de natuur die een kalmerend effect geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

5 voorwaarden waar een goede werkplek aan moet voldoen

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore