Huismetamorfose

Huismetamorfose: Patrick creëert een sfeervolle kinderspeelhoek

30 maart 2021 17:55 Aangepast: 28 april 2021 09:48

Angela en Daniël willen al een lange tijd een speelhoek voor hun kinderen, maar hoe? Dat is de vraag. Gelukkig weet klusser Patrick daar wel raad mee!

Angela en Daniël hebben twee kinderen: Marnix (6) en Isabella (3). De kinderen spelen er op los, wat er regelmatig toe leidt dat de hele woonkamervloer bezaaid ligt met speelgoed. "Het lijkt hier soms wel een speelgoedwinkel", zegt Angela.

Het stel wil maar al te graag een gezellige speelhoek maken voor de kinderen, maar heeft echt geen idee hoe. Daniël: "Het zou zo fijn zijn als ze een soort van eigen ruimte hebben, waar we het speelgoed ook kunnen opbergen. We willen onze woonkamer terug."

'Het ziet er niet uit'

Een andere ergernis is het oude tv-meubel dat in de woonkamer staat. "Dat ding ziet er niet uit. Die kant van de kamer moet gewoon eens goed aangepakt worden."

Patrick weet wat hem te doen staat. Hij maakt een speelkamertje in de kamer, met voldoende opbergruimte. Ook maakt hij een nieuw tv-meubel.

Aan de slag

Nadat Patrick de muur heeft geverfd in de kleur COFFEE ADDICT NO. 214 van LAB PAINT, is het tijd voor de kinderhoek. Dit wordt een afgebakende speelhoek, zodat Angela en Daniël geen last meer hebben van losslingerend speelgoed. 

Als de basis van de hoek staat, is het tijd om verschillende onderdelen in de hoek toe te voegen: een bureautje met klep, extra opbergruimte, een kastje en een zitblok waar de kinderen op kunnen zitten. 

Omdat Patrick geen schroefgaten op het bureau wil, gebruikt hij een tacker om de planken vast te zetten.

Tip: heb je geen tacker? Gebruik dan kleine spijkertjes. Lijm de planken vooraf vast, om zeker te weten dat je constructie stevig is.

Gezellig dakje

Om de speelhoek nog wat knusser te maken, monteert Patrick er een dakje op. Deze maakt hij met een frame, met daartussen spijlen van rond hout. 

Tip: doe je zo'n klus als deze alleen? Gebruik dan een ander stuk hout met een lijmtang, als hulp. Hier kan de balk op steunen terwijl je rustig en recht je frame in elkaar zet.

Als het dakje stevig vastzit, lakt Patrick 'm met houtlak in de kleur SILVER NO. 203 van LAB PAINT. Een kleur die perfect in het huis past!

Styling

Terwijl de verf droogt, komt styliste Esther in actie om het geheel sfeer te geven. Ze begint met het pimpen van oldschool vintage stoeltjes. Eerst schuurt ze de stoeltjes op, waarna ze ze in dezelfde kleur verft als de wand aan de andere kant van de woonkamer.

Ze gebruikt hiervoor de kleur SOFT FERN NO. 314 van LAB PAINT.

Na de stoeltjes gaat Esther verder met het dak. Het lijkt haar leuk als daar wat versiering aan komt te hangen, dus ze knutselt een luchtballon met een lampionnetje, een mandje en wat touw. Ook doet ze een lichtje in de lampion: leuk voor als het donker is!

Tv-meubel

Omdat Patrick had beloofd de gehele breedte van de woonkamer aan te pakken, maakt hij ook nog een tv-meubel. Deze wordt exact even lang als de kinderhoek, zodat deze elementen goed bij elkaar passen. Ook lakt hij het meubel in dezelfde kleur als de kinderhoek. 

Esther voegt nog even de laatste accessoires toe, en dan is het tijd om Angela en Daniël er weer bij te halen. Die kunnen hun ogen niet geloven. "Wow wat mooi, wat gaaf. Jeetje wat leuk gedaan." En ook de kinderen zijn blij: "Superbedankt, Patrick!"

Voor Voor
Na Na
Na Na
Na Na
Na Na
Na Na
Na Na
Na Na

Wil je stap voor stap terugkijken Patrick en Esther dit creëerden? Kijk dan aflevering 31 & 32 terug op Videoland!

Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door Vestingh. 

Fotografie door Sonja Velda

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore