Ga naar de inhoud
Tweedekansjes

Nieuwe inboedel? Koop deze 10 items liever tweedehands

Beeld © iStock

Sommige spullen wil je absoluut vers uit de verpakking halen. Maar er zijn ook genoeg huis-, tuin- en keukenproducten die je net zo goed tweedehands kunt kopen. Noem het tweedekansjes waarbij het zonde is om ze gloednieuw te kopen.

1: Keukenapparatuur en witgoed

Digitale marktplaatsen staan bomvol mixers, koffiezetapparaten, wasmachines en koelkasten. Apparaten die je prima tweedehands kunt kopen. Deze items worden niet te koop aangeboden omdat ze van ellende uit elkaar vallen, maar omdat het item amper wordt gebruikt of omdat de verkoper gaat verhuizen of graag iets nieuws in huis wil halen.

2: Servies

Een complete serviesset kan aardig in de kosten lopen. Zeker als je een gerenommeerd merk op het oog hebt. Surf op het web en zie wat voor moois er te koop is. Vaak kun je via een marktplaats hele sets kopen en ook nog eens voor een mooi prijsje. Door te kiezen voor een bekend merk, kun je jouw collectie aanvullen mocht het nodig zijn. Er gaat altijd wel iets kapot... 

3: Stoelen

Heb je een prachtige (design)stoel online gezien, maar hangt er een onaantrekkelijk prijskaartje aan? Werp dan altijd even een blik op wat er op de tweedehands markt te koop is. Vaak zal je zien dat je stoel daar voor een prikkie te koop is. Wat je daarnaast kunt doen, is een betaalbare stoel opknappen. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw stofferen. Zo creëer je je eigen perfecte fauteuil. 

Ruikt
Verfrissend vintage
Ruikt je tweedehands meubel muf of naar sigarettenrook? Zo verwijder je de vieze geur!

4: (Bijzet)tafels en kasten

Wat voor stoelen geldt, geldt ook voor tafels en kasten. Van bijzettafel tot kledingkast. Vaak raakt iemand uitgekeken op het oude exemplaar zonder dat het item (veel) mankementen heeft. 

5: Vazen

Een zeer populaire categorie op Marktplaats is die van de vazen. In alle vormen en maten. Nieuwe vaas nodig? Struin dan eerst eens het wereldwijde web af. Vergeet ook zeker niet om eens bij de kringloop binnen te lopen. 

6: Fotolijstjes

Voor fotolijstjes geldt hetzelfde als de vazen. Wat zijn er online veel vintage vondsten te vinden. Het is de zoektocht meer dan waard. Hoe gaaf om jouw muur vol te hangen met allerlei verschillende lijstjes?

7: Juwelen

Tweedehands juwelen kun je heel mooi oplappen. Of, beter gezegd, vaak is dit zelfs helemaal niet nodig. Sieraden raken nooit uit de mode. Ze kunnen jarenlang mee. En ben je erop uitgekeken, dan verkoop je het toch weer door?

8: Lampen

Lampen hebben - op het lichtknopje na - weinig te verduren. De kwaliteit is na jaren nog goed. Niet voor niets worden lampen aan de lopende band (online) aangeboden om plaats te maken voor een nieuwe of tweedehands lamp. 

9: Speelgoed

Voor je het weet is de kleine koter uitgekeken op het 'nieuwe' speelgoed. Om de haverklap koop je dure zoethoudertjes voor het kroost. Weet dat er heel veel tweedehands speelgoed wordt aangeboden. Hetzelfde kun je op je beurt weer met het huidige speelgoed doen. Kan de kleine lekker rouleren met speelwerk zonder het in de portemonnee te voelen.

10Gereedschap

De lente laat van zich zien en dus gaan we massaal aan de klus. Is het iets wat je maar af en toe doet, dan is het zonde om die dure boormachine te kopen. Koop het liever tweedehands. Vaak heeft de huidige eigenaar wél nieuw gereedschap aangeschaft voor een eenmalige klus en doe je dus een slimme aankoop waarmee je veel geld bespaart. 

Dit is een artikel van