Zonaanbidders

8 planten die het goed in de volle zon doen

25 maart 2021 07:01
Beeld © iStock

Er zijn van die plekken in huis waar de zon zich graag laat zien. Ideaal om die plek eens op te leuken met een kamerplant. Nu kan niet elk groen tegen zonnestralen. Daarom een lijstje met planten die er wél dol op zijn.

Bijbruinen op het zuiden

Het valt reuze mee om kamerplanten te vinden die van zonlicht houden. In het algemeen komen planten met grote, dikke en / of bijzondere bladeren voor deze plek in aanmerking. Je wil namen en rugnummers? Komen ze: 

1: Areca (goudpalm)

Denk je aan zon, zee, strand, dan denk je al snel aan palmbomen. Zie de areca als een huispalm. Met roots in Madagascar houdt de plant van veel (indirect) zonlicht. In ruil voor de zonnestralen krijg je gezuiverde lucht en een knap uitzicht terug. Eerlijk is eerlijk, de goudpalm heeft wat eisen, maar dan heb je ook wat. 

2: Paradijsvogelplant

Met zo'n naam kan het niet anders dan dat je een zonaanbidder bent. Klopt! De paradijsvogelplant (Strelitzia nicolai) houdt van veel zon en water. Momenteel is dit één van de populairste kamerplanten. Wat wil je ook anders als we niet kunnen reizen, maar wel een look-a-like jungle in huis willen halen? Onthoud deze naam.

3: Cactus

Geboren en getogen in de woestijn, de cactus. Misschien wel de makkelijkste plant om in huis te halen. Direct of indirect zonlicht, cactussen kunnen het aan. 

4: Zamioculcas

Er zijn van die groenbloeiers die weinig aandacht nodig hebben en eigenlijk alles best vinden. De kamerpalm (Zamioculcas) is er zo eentje. Net als de cactus is het de makkelijkheid zelve, dus volle bak tannen is geen probleem. 

5: Bananenplant

Bananenplanten en zon zijn een onafscheidelijk duo. Naast dat hij van zonnebaden houdt, is het een aanwinst voor de luchtvochtigheid in huis. De enorme bladeren stoten namelijk vocht uit, wat dus goed is voor onze gezondheid. 

6: Sansevieria (vrouwentong)

De sansevieria (Dracaena trifasciata) is een typisch voorbeeld van een plant die je overal in huis kunt neerzetten. Van schaduw- tot zonrijke plek, deze kamerplant heeft het er naar zijn zin. Ze zijn er in alle soorten en maten. 

7: Palmlelie

Dan de palmlelie (Yucca). Nog zo'n lekker makkelijke plant die in de zon het meest in zijn nopjes is. Let wel op met huisdieren, want ook al lijkt hij onschuldig, hij is goed giftig. 

Miniatuurvoorbeeld
Groene dierenvrienden

6 planten die wél veilig zijn voor je huisdieren

8: Ficus

Afsluiter van het lijstje is de ficus. De stoere stam en mooie bladeren maken het een blikvanger voor in huis. Naast dat hij zelf van veel zon houdt, is het ook het zonnetje in huis. 

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore