Binnenkijken bij...

Binnenkijken: een duurzaam droomhuis aan het water

18 maart 2021 14:54 Aangepast: 18 maart 2021 15:07
Beeld © @babettevdspoel_living

Maar liefst 90% van de huishoudens geeft aan interesse in duurzaam wonen te hebben. Alleen waar kun je dan zoal aan denken? En wordt het dan geen suffige woning? Babette, vriend Dennis en hun twee kids bewijzen het tegendeel met hun moderne woning in Rijswijk-Buiten.

Babette: "Toen we gingen zoeken naar een nieuwe woning, kwamen we uit op dit project. Een nul-op-de-meter woning, hele goede ligging, mooie huizen qua bouwstijl en aan het water gelegen. Dit laatste maakt het net vakantie het hele jaar door."

Nog even over het eco-vriendelijke karakter van de nieuwbouwwoning: het huis is gasloos opgeleverd, er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst en het is 100% zelfvoorzienend. Een woning dat klaar voor de toekomst is!

Hotel-chic interieur

Toen het stel in hun casco woning kwamen wonen, wisten ze vrij snel dat ze het hotel-chic wilden inrichten. "We hebben twee kinderen, dus het moest geen showroom worden. Vandaar dat we er wel graag veel warmte in wilden toevoegen. En verder wilden we de duurzame elementen van het huis en de wijk in het interieur laten terugkomen." 

Groots, groter, grootst

Bij binnenkomst springen de groteske meubels gelijk in het oog. "Zo ook een hele grote bank, juist ook omdat het heel lekker is om met z'n allen op de bank te hangen en tv te kijken." Daarnaast is het zo dat wanneer je een grote ruimte hebt en deze met grote meubels vult het groter oogt. Twee vliegen in één klap. 

Dé eyecatcher in de woonkamer is toch wel het tv-meubel. Alhoewel, deze naam doet het eiken maatwerk te kort. "We wilden de televisie - wat er vaak niet heel mooi uitziet - laten wegvallen in het interieur. Om die reden hebben we de achterkant van de kast zwart laten maken. Zo valt de televisie mooi weg en vormt het één geheel."

Mediterrane keuken

Babette en Dennis hebben een grote voorliefde voor Italië. Dit moest en zou dan ook terugkomen in het interieur. "We hebben fotobehang op een paneel laten bevestigen. Door dit te doen, hangt het een stukje van de muur af en lijkt het net een groot schilderij. En bovendien is het een mooie knipoog naar het Italiaans marmeren keukenblad." 

Knap kantoor aan huis

Het stel heeft een thuiskantoor gemaakt met twee werkplekken. "Wat verder heel mooi en praktisch is, zijn de taatsdeuren. Als we samen aan het werk zijn, doen we de deuren dicht, zodat de kinderen gewoon tv kunnen kijken."

Tuin met een view

Een huis aan het water, wie droomt er niet van? Om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, heeft het koppel een zitkuil gemaakt. "Daarbij hebben we voor een looppad van duurzaam hardhout gekozen. Dit hebben we in een Hongaarse punt laten leggen, zodat je een mooie loper richting de stijger hebt. Ook hebben we de tuin voorzien van voldoende verlichting, zodat het zowel overdag als in de avond een mooie hotel-chique stijl uitstraalt."

Hotel-chic vol duurzame materialen en mediterrane vibe, en dat alles in een eco-vriendelijke woning. Complimenten! 

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Babette heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 24).

Miniatuurvoorbeeld
Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een knus en kleurrijk nieuwbouwappartement

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore