Binnenkijken bij...

Binnenkijken: een grootse verbouwing met weinig kluservaring

20 maart 2021 19:45 Aangepast: 25 maart 2021 11:00
Beeld © @klushuis34

Soms moet je gewoon met ziel en zaligheid voor iets gaan. Dat dachten Agnes en Dymion ook toen ze hun klushuis in Ede kochten. Vol goede moed en nul plannen is het hen 2,5 jaar later gelukt om er een fraaie zo-goed-als-nieuw-woning van te maken. Gaat dat zien en doe ideeën op.

Aan de buitenkant zie je een typische jaren 50-woning, maar van binnen is het volledig onder handen genomen. Van de vloer tot aan de nok van het huis. Agnes: "We dachten leuk een keer een klusavontuur aan te gaan. We waren eigenlijk helemaal niet op zoek, maar vielen voor de tuin. In het vorige huis hadden we wel eens wat geklust, maar niet zo veel als wat hier moest gebeuren."

Uitbouw woonkamer

Bij binnenkomst was de begane grond erg donker en hokkerig ingedeeld. Vooral de schouw was een iets te kolossale blikvanger. Vandaar dat het klusteam voor een gaskachel heeft gekozen. Een praktische en verwarmende aanwinst voor de woonkamer.

Voor Voor
Na Na

De uitbouw zat er al, alleen was ook dit deel heel donker. Vandaar dat Agnes en Dymion voor lichtkoepels hebben gekozen. Daarbij hebben ze openslaande deuren en zwarte kozijnen laten monteren. Het resultaat is een stuk lichter en oogt ruimer. 

Voor Voor
Na Na

Waar de keuken en de woonkamer eerst van elkaar waren gescheiden door een muur, is ervoor gekozen om het hokkerige karakter te doorbreken. Letterlijk en figuurlijk. Dymion: "De muur richting de keuken was geen draagmuur. Aan de andere kant hebben we wel de draagmuur weggehaald en zijn er twee stalen balken ingezet."

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Van oubollige keuken naar beeldige badkamer

Vanuit de hal kun je direct naar de badkamer doorlopen. Oorspronkelijk deed deze ruimte dienst als keuken. Aangezien het kluskoppel de keuken aan de woonkamer heeft geplakt, bleef deze ruimte over.

Wat betreft het aantal vierkante meters bleek het de perfecte plek voor de badkamer te zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Het beeldmateriaal van voor en na liegt er niet om.

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Agnes: "De betonnen vloer hebben we op de hele benedenverdieping - behalve in de hal - met vloerverwarming doorgetrokken, dus ook de badkamer. Onze dochter heeft de badkamertegels gekozen. Tijdens het tegelen kwam spontaan het idee op om de tegels schuin weg te laten lopen. De rest hebben we gestuct en lekker wit gehouden."

Project 'slaapkamer'

Ook de slaapkamer op de eerste verdieping lijkt in geen velden of wegen meer op hoe het in eerste instantie was. Het klusduo heeft het volledige plafond eruit gehaald. Vervolgens hebben ze de muren tot aan de nok gestuct. Door dit te doen, oogt de kamer veel ruimer en lichter.

Dymion: "Daarnaast wilden we heel graag een brick wall beneden hebben, maar daar kwamen geen mooie bakstenen uit. We kwamen per toeval deze bakstenen tegen en zijn toen gestopt met stucen. Nu hebben we toch nog onze brick wall."

 

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Het huis kent veel schuine wanden. Om de ruimte optimaal te benutten, is ervoor gekozen om extra kastruimte te maken.

Na Na

Ook de slaapkamer van de 15-jarige dochter is behoorlijk onder handen genomen. Ze wilde graag een tweepersoonsbed. Omdat er in eerste instantie geen ruimte voor was, maar de kamer wel een hoog plafond heeft, is er een slaapvide gemaakt. Zo heeft de tienerdochter ruimte voor een grote kastenwand én haar bed. 

Voor Voor
Na Na

Al met al heeft het stel 2,5 jaar over de volledige verbouwing gedaan, maar dan heb je ook wel een spiksplinternieuwe woning. Zonder veel ervaring of een planning zijn ze gewoon gestart. Of ze het nog een keer zouden doen? Absoluut!

Na Na

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Agnes heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 23).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore