Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een herenhuis in het centrum van Haarlem

12 maart 2021 15:06 Aangepast: 12 maart 2021 15:09
Beeld © @simply_pure_styling

Britta is speciaal voor de liefde zeventien jaar geleden naar Nederland gekomen. Samen met haar man en twee kinderen woont ze in een charmant herenhuis in Haarlem. Kom binnen en laat je inspireren door het wonderschone witte interieur. Wie zegt dat wit saai is?

Vier jaar geleden is het gezin in het centrum van Haarlem komen te wonen. Zodra je een stap binnenzet, weet je gelijk waarom. "We zijn gevallen op de prachtige ligging aan het park, de enorme lichtinval, hoge plafonds en het ruime trappenhuis."

Interieurontwerpster Britta (@simply_pure_styling) heeft altijd gedroomd van het inrichten van haar eigen Pippi Langkaus huis. Met dit Haarlemse huis is dat gelukt. "Kenmerkend voor mijn stijl is een frisse, luchtige Scandinavische basis verrijkt met elementen uit de natuur. Veel planten, maar ook natuurlijke materialen en kleuren. Zo zie je veel handgemaakte items terug in ons interieur."

Strakke, serene keuken 

Als er één ruimte in huis is waar Britta haar Scandinavisch-minimalistische interieurstijl overduidelijk is vertegenwoordigd, dan is het wel de keuken. Neem bijvoorbeeld de fijne belijning van de kastenwand en het smalle keukenblad wat veel rust uitstraalt. 

In eerste instantie was er in de keuken alleen een klein keukenraam aanwezig. "Wij wilden heel graag ook hier grote terrasdeuren laten terugkomen. Daarom hebben we ervoor gekozen de bestaande terrasdeuren te kopiëren en in de keuken terug te laten komen."

Feel good woonkamer

Volgens het gezin mag de woonkamer met verve het label 'favoriete plek in huis' dragen. "Vooral vanwege het uitzicht. Het is altijd prachtig. Of het nu lente, zomer of winter is, het uitzicht varieert altijd. Het is een genot om 's ochtends de ramen te openen."

Ook de woonkamer heeft een rustige, witte basis. "Hier vind je een mooie mix van culturen en continenten terug. Alle meubels zijn handgemaakt en hebben elk hun eigen culturele achtergrond."

Hotel chique slaapkamers

De slaapkamers doen je gelijk dagdromen over een zonnige, tropische bestemming. Dit vakantiegevoel heeft Britta gecreëerd door wederom voor een rustige witte basis te kiezen en het geheel op te leuken met onder andere handgemaakte (wand)decoratie met Balinese roots. "We hebben geprobeerd deze sfeer in het hele huis door te trekken."

De master bedroom bevindt zich op de zolder. Om hier een ruime slaap- en badkamer te realiseren, is de complete bovenste verdieping leeggetrokken. Hierdoor hebben ze als het ware hun eigen hotelsuite aan huis weten te creëren. "Bij de hotelsfeer past natuurlijk een vrijstaand bad. Boven het bad hebben we een klein raampje geplaatst, zodat er een zichtlijn door de volledige zolderruimte is." Extra licht, extra ruimte.

De rondleiding zit erop. Wat een schitterend huis. Een rustige oase waar de liefde voor reizen vanaf spat.

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Britta, shop handgemaakte decoratie voor in je eigen huis óf bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 19).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore