Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een opgeknapt herenhuis uit 1925

10 maart 2021 11:00 Aangepast: 12 maart 2021 16:58
Beeld © @woneninoudrijswijk

Alycia en haar vriend hebben eind 2019 een beeldschoon herenhuis uit 1925 op de kop weten te tikken. Ondanks dat de looks er al waren, was een verbouwing geen overbodige luxe. Een gedurfde onderneming voor het duo met nul kluservaring. Kom binnen en laat je verwonderen.

In september 2019 heeft het duo de sleutel van het huis in Rijswijk gekregen. Alycia: "Tijdens onze zoektocht zagen we dit huis al alleen vonden we het aan de hoge kant qua prijs. Op een gegeven moment zagen we dat het huis nog steeds of alweer online stond. Toen dachten we 'dit is het moment, we gaan kijken!' Op het moment dat de deur openging, waren we al verliefd."

PVC visgraatvloer 

De vorige bewoners hadden een parket visgraatvloer. De visgraat heeft het stel teruggehaald alleen dan in PVC, want ze hebben vloerverwarming. "En doordat we vloerverwarming hebben, konden de radiatoren die in eerste instantie in de erker hingen, weghalen en er zelf een erkerbank in plaatsen. Nu hebben we een sfeervolle zitkuil gecreëerd."

Originele schouw

Het Rijswijkse koppel heeft van de schouw een prachtige blikvanger gemaakt. "Het was helemaal geel op het moment dat we het huis kochten. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om de voorkant van de schouw een iets rustigere uitstraling te geven."

Na Na

Binnenkomer van een hal

Dat de hal met de originele elementen zorgt voor een welkome binnenkomst, is een understatement. "Dit is eigenlijk waarom we op het huis verliefd werden: het houtsnijwerk van de trap en de deuren die nog in originele staat zijn. We wilden dit in oude glorie weer terugbrengen, dus hebben we alles geschuurd. Vervolgens hebben we het koloniaal teak gebeitst om het moderne en klassieke met elkaar te combineren."

Voor Voor
Na Na

Lichte, serene slaapkamer

Ook de slaapkamer heeft een flinke metamorfose gehad. Niet alleen wat betreft de uitstraling, maar ook qua vorm. Door dit te doen, heeft het stel hun droomplek weten te verwezenlijken. "We hebben een stukje van de slaapkamer afgesnoept om in de inloopkamer meer ruimte te creëren. Hier is een volledige kastenwand geplaatst."

Voor Voor
Na Na

Jaloersmakende badkamer

Net als de rest van het huis was ook de badkamer redelijk gedateerd. Ook hier is de complete ruimte gestript en opnieuw ingedeeld. "Alles eruit en zelfs de leidingen zijn omgegooid." Het kost wat bloed, zweet en tranen, maar dan heb je ook wel een schitterende badkamer met inloopdouche om jaloers op te worden.

Voor Voor
Na Na
Na Na

Drie maanden verbouwen

De grote verbouwing heeft zo'n drie maanden in beslag genomen. Wat ze de volgende keer anders zouden doen? "In het vervolg zou ik iets meer uitbesteden om zelf meer rust te hebben in de verbouwperiode. Kijk je naar hoe het huis is geworden, dan ben je daar alleen maar onwijs trots op."

"In het vervolg zou ik iets meer uitbesteden om zelf meer rust te hebben in de verbouwperiode."
Voor Voor
Na Na
Voor Voor
Na Na

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Alycia heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 18).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore