Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

Geef je kamerplanten ijsklontjes te drinken

Beeld © iStock

Hangen je kamerplanten er om de haverklap hopeloos verloren bij? Dat komt misschien wel omdat we te scheutig zijn met water geven. Vanaf nu niet meer. Deze ijsklontjes-lifehack gaat de redder van veel kamerplanten zijn.

Weer een plant die het loodje legt en dat terwijl je je van geen kwaad bewust bent. Je geeft toch genoeg water en liefde? De meest gemaakte fout bij plantverzorging is juist teveel water, te natte voeten geven.

De grond aan het oppervlak lijkt droog te zijn en dus geef je de groenbloeier weer wat water. Weet dat dit de plek is waar het water het eerst opdroogt. Ondertussen is de rest van het water naar de bodem gezakt en heeft de plant ongemerkt nog voldoende water. 

Krijg assistentie van ijsklontjes

De oplossing is heel simpel: ga aan de slag met ijsblokjes. Ja echt, ijsklontjes! Het voordeel hiervan is dat ze langzaam smelten. Dit geeft de kamerplant alle tijd om het water rustig te absorberen in plaats van dat het gelijk naar de bodem zakt. Handigheidje wel.

Bereken hoeveel ijsklontjes 

Elke kamerplant heeft een andere waterbehoefte. Wetende dat een ijsblokje zo'n 15 ml bevat, kun je zelf de rekensom maken. Vaak staat op het verzorgingsplantje dat bij de plant wordt geleverd hoeveel water het groen graag drinkt.

Dikke kans dat je dat kaartje hebt weggegooid. Gelukkig zijn er genoeg websites waar verzorgingstips voor kamerplanten worden gedeeld. In principe is wekelijks de juiste hoeveelheid ijsblokjes geven genoeg. 

Kleine kanttekening: hoewel het gros van de kamerplanten zich senang voelt bij ijsklontjes, zijn de tropische bloeiers geen fan van een ijskoud bad. In dit geval doe je er verstandig aan om de juiste hoeveelheid water af te meten en verspreid door de week te geven. 
Deze
Groene-vingers-vrije planten
Deze 9 kamerplanten zijn bijna niet dood te krijgen
Dit is een artikel van