Balkonnetje

5 tips voor het inrichten van een klein balkon

16 mei 2021 11:34
Beeld © iStock

Heb je een klein balkonnetje en weet je niet hoe je het moet inrichten? Wij geven 5 tips om je op weg te helpen!

Gebruik de muren

Gebruik je muren om dingen aan op te hangen. Dit kan van alles zijn om je balkon op te leuken zoals bloemen, planten, een leuk beeldje of sfeerverlichting, om ook de zwoele zomeravonden meteen te tackelen.

Hang het op!

Je kunt zoals hierboven genoemd verlichting aan de muur hangen, maar het ophangen van slingerverlichting is ook heel leuk en ruimtebesparend. Daarnaast geeft dit een direct meer sfeer. Naast verlichting kun je ook planten ophangen, om zo meer ruimte op het balkon te creëren.

Lichte meubels

Met een klein balkon moet je flexibel zijn. De ene avond komt er een vriendin langs, maar de andere avond wil je misschien wat meer mensen uitnodigen. Het is dan handig dat je meubels licht zijn, zodat je ze eenvoudig kunt verplaatsen.

En heb je wel eens gedacht aan het bevestigen van wieltjes onder je meubels? Makkelijker gaat het niet worden!

Plaats dingen op de reling

Sommige dingen heb je niet nodig binnen handbereik, maar geven wel extra sfeer aan je balkon. Zet deze voorwerpen op de reling of hang ze er aan, als je bang bent dat ze er anders af vallen.

Maak gebruik van hoekjes

Bespaar ruimte door zithoekjes te maken in plaats van losse meubels neer te zetten. Naast dat dit functioneel is, geeft het ook een heel knus en gezellig effect.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore