Metamorfose

Van ongezellige rommelruimte naar chique, sfeervolle slaapkamer

09 maart 2021 17:55

Toen Marike (49) en Bas (49) een tijdje geleden corona kregen, lagen ze twee weken onophoudelijk op bed. Hierdoor realiseerden ze zich des te meer dat hun slaapkamer wel een goede opknapbeurt kon gebruiken. "We wilden kleur, maar wisten niet goed hoe."

Marike en Bas willen al een langere tijd hun slaapkamer aanpakken, maar hoe? Dat wisten ze niet precies. Toen ze door corona twee weken thuis moesten blijven, was de maat vol: er móest iets aan de kamer veranderen. "Overal staan doosjes en dingetjes, we kunnen het niet kwijt. Ook hebben we een inloopkast, maar die valt bijna uit elkaar."

Onmogelijke nis

De nis in de hoek van de kamer maakt het ook niet makkelijk, maar daar weet klusser Patrick gelukkig wel raad mee. Samen met styliste Denise bespreekt hij de metamorfoseplannen door.

Het moet een sfeervolle, kleurrijke plek worden, dus Patrick kiest een donkere blauwtint, om sfeer te creëren in de nu toch wel steriel en ongezellig uitziende kamer.

Patrick gebruikt hiervoor SMOKEY EYES NO. 47 van LAB PAINT

Kastjes maken

Om de nis een functie en mooiere uitstraling te geven, maakt Patrick kastjes waarvan de ene kant van de kastjes deurtjes krijgt. Vooraf zaagt hij alle planken precies op maat, zodat alles straks goed past. Een deel van de kastjes verft hij in dezelfde donkerblauwe tint als de muur. 

Inloopkast

Ook de oude, gammele inloopkast krijgt een update: de deuren worden er opnieuw ingezet en krijgt een likje verf. Een zachte aardetint, die in combinatie met de blauwe kleuren een ontspannen sfeer creëert.

Deze keer kozen we voor STONE NO. 28 van LAB PAINT op de muur naast de inloopkast is gekozen voor een donkere kleur blauw namelijk HERO'S TIME NO. 138 van LAB PAINT.

Dag 2

Terwijl Marike en Bas een nachtje in een hotel spenderen, zijn Patrick en Denise hard aan het werk om ook in hun eigen slaapkamer thuis een hotelgevoel te creëren.

Denise maakt wandlampjes voor naast het bed. Dit doet ze met twee houten plankjes, een snoer, lange schroeven en een mooie lamp. Eerst bevestigt ze de twee planken aan elkaar. Vervolgens boort ze een gat, waar ze het snoer doorheen steekt. Alleen nog even de fitting en stekker aansluiten - en klaar is kees!

Hotelgevoel

Om het echte hotelgevoel over te brengen, maakt Patrick een luxueus hoofdbord voor achter het bed. Hij gebruikt hiervoor multiplexplaat. Dit bestaat uit allerlei mooie laagjes en monteert het hoofdbord lat om lat, waardoor je meer diepte krijgt. Ook maakt hij ruimte voor stroompunten.

Het hout geeft direct dat warme hotelgevoel. Daarom kiezen onze klussers ervoor om het hout terug te laten komen bij het raam. Door ook de jaloezieën te vervangen, wordt de slaapkamer een mooi geheel. De jaloezieën die zijn gebruikt komen van Topjaloezieën.nl.

Kamer afmaken

Zodra het hoofdbord staat, is het plaatje zo goed als compleet. Denise komt nog even in actie om de boel af te stylen en de laatste details aan te brengen. Ze maakt van houten blokjes handdoekringen.

Dit doet ze door de blokjes uit te beitelen en ze daarna glad te maken met een veil. Hier komen straks de ringen in te hangen, maar voordat ze die bevestigt, spuit ze de ringen nog in een trendy kleurtje.

Volgens Denise is de kamer pas écht af, met een netjes opgemaakt bed.

Tip: kies voor het optimale resultaat voor beddengoed dat matcht bij de kleuren in de kamer en voeg daar mooie sierkussens aan toe. Zo krijg je elke avond het gevoel dat je in een hotelkamer slaapt!

Het eindresultaat

Voor Voor
Na Na
Voor Voor
Na Na
Voor Voor
Na Na
Na Na

Aflevering 16 & 17 werden mede mogelijk gemaakt voor Vestingh en Topjaloezieën. 

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore