Binnenkijken bij...

Binnenkijken: een jaren 30-woning vol kleur en vintage vondsten

04 maart 2021 12:50 Aangepast: 02 april 2021 16:15

Luka, haar vriend Tim en twee katten wonen in een charmant jaren 30-huis in Den Bosch. Kom binnen en laat je verrassen door de bonte kleuren- en materiaalmix.

Bij binnenkomst spat de creativiteit van de inrichting af. Waar dat vandaan komt? Luka (@lukajacobs): "Mijn fascinatie voor kleur en interieur is ontstaan in mijn jeugd. Mijn vader heeft een heel kleurrijk huis. Daar komen de diepe kleuren vandaan die ik heel mooi vindt."

Bonte mix van kleuren en stoffen

Luka omschrijft haar interieurstijl als kleurrijk, waarin er zeker ook ruimte voor vintage vondsten is. Dit in combinatie met nieuwe en zelfontworpen items maken het tot een creatief interieur. Uniek in haar soort.

Interieurstukken van eigen hand

"Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn in ons interieur. Dat betekent dat ik veel schilder, teken en illustreer. Sommige schilderingen zie je terugkomen in het huis. Behang ontwerp ik ook zelf. Zo creëer ik allerlei items om het huis nog mooier te maken en het een eigen gevoel te geven."

Rotan tv-kast

Het stel houdt ervan om regelmatig een avondje te bankhangen. Omdat ze de televisie inclusief prulletjes niet continu in het zicht willen hebben, heeft de interieurstyliste een tijdloos tv-meubel ontworpen. Ze vindt het een uitkomst: "Je kunt genieten van de rust wanneer je geen tv kijkt."

Vintage vondsten 

Naast nieuwe en zelfontworpen spul vindt het duo het leuk om vintage meubels te updaten. Zo hebben ze een wandkast nieuw leven ingeblazen door het te schilderen, er rotan deuren in te maken en gouden knopjes toe te voegen. "Op deze manier geef je een nieuw gevoel aan een bestaand meubel."

Muurkleur metamorfose

Van een muur met grijsblauwe naar bordeauxrode verf, een transformatie dat niet iedereen aandurft. Toch ging het koppel ervoor. "De winterdagen kwamen eraan en we zitten veel thuis. Hierdoor hadden we behoefte aan meer warmte. Door de bordeauxrode muur in combinatie met de lichtroze muur in de eethoek, ontstaat er een warm pallet."

Luka ziet het huis als een blanco canvas, waarin ze haar creativiteit de vrije loop kan laten. Ze speelt dan ook graag met kleur en wisselt het regelmatig af.

Bijzondere binnenkomer

Nog niet zo lang geleden hebben Luka en Tim de hal omgetoverd tot een bijzondere blikvanger. Zo hebben ze de muren een vergrijsde donkerblauwe tint gegeven. Dit kleurgebruik omarmt de ruimte. Door het met gouden elementen te mixen, wordt de hal volledig opgelicht. 

"Op de trap hebben we gewerkt met een kunstwerk dat over alle tredes terugkomt en zo een geheel vormt. Dit hebben we gedaan door een kunstwerk te laten afdrukken op vinylstickers en de stootborden ermee te beplakken."

Hotel-aan-huis slaapkamer

Tot slot de slaapkamer. En wat voor één! Een hotelchique kamer is er niets bij. Het duo heeft inbouwkasten weggehaald, waardoor er een nistje ontstond. In de knusse ruimte die ontstond, hebben ze het bad geplaatst. "We hebben het niseffect doorgetrokken door alle muren mee te schilderen in de dieprode kleur."

Nog een extra inspiratieronde door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Luka heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 14).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore