Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een parel van een kluswoning in Heerhugowaard

05 maart 2021 17:48 Aangepast: 06 maart 2021 08:43
Beeld © @huisjeaandesingel

Twee jaar geleden kochten Manon en Frank hun jaren 90-woning. Bij de bezichtiging zagen ze door de inrichting heen een groot huis met mogelijkheden. Na veel kluswerk en vijf maanden op de bovenverdieping te hebben gewoond, hebben ze nu hun droomplek aan de Singel in Heerhugowaard.

Het stel vertelt eerlijk dat de vonk met het huis niet vanaf het eerste moment oversprong. Manon (@huisjeaandesingel): "In eerste instantie was ik niet heel erg verliefd op het huis. Vanwege de ruimte wilde ik toch wel even gaan kijken. Ook toen geen liefde op het eerste gezicht, maar ik zag er wel echt kansen in."

Knappe keuken

Het duo heeft - op het Calacatta marmeren keukenblad uit Toscane na - de keuken zelf ontworpen en gebouwd. Frank: "Om het Mediterrane gevoel vast te houden, hebben we gekozen voor gebakken tegeltjes aan de achterkant. We zijn er heel blij mee. Het is een open fijne ruimte waar we graag komen." 

Fotogeniek behang

In de woonkamer heeft het koppel voor een opvallende muurprint gekozen. Manon: "We hebben gekozen voor fotobehang met het melkmeisje erop. Deze hebben we in het midden van de lange muur in de woonkamer geplaatst. Het leuke is dat het exact de breedte heeft van de eettafel."

DIY vakkenkast

Aan de andere lange muur van de woonkamer hebben ze een vakkenkast gemaakt. "We hebben latjes tegen elkaar aangeplakt, geverfd en uiteindelijk op de muur bevestigd. Eigenlijk hebben we ze gewoon overal lukraak geplaatst. Zo zijn we niet beperkt tot vaste items en schroeven in de muur, dus kunnen we altijd veranderen als we zin hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

DIY: zo maak je zelf een mooie pronkkast

Hotelchic toilet

In het toilet heeft het stel de muren met een donker vloervinyl en een goudmozaïek bekleed. Frank: "In eerste instantie wilden we de witte toiletpot hergebruiken, maar aangezien de rest van het toilet zo donker is, hebben we besloten om een zwarte te nemen."

Slaapkamer slim indelen

In eerste instantie leek het rechthoekige formaat van de slaapkamer verre van ideaal. Toch heeft het duo het met een grote kast als soort van room divider slim weten op te lossen.

Manon: "Om toch de knusheid te krijgen, hebben we twee kasten tegenover elkaar geplaatst, waarmee we een inloopkast hebben gecreëerd."

Pareltje dit!

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Manon heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 13).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore