Binnenkijken bij...

Binnenkijken: een split-level woning in Scandinavische stijl

30 maart 2021 10:34 Aangepast: 30 maart 2021 15:12
Beeld © @ourlifeatno5

Sylvie en vriend Rob kochten tien jaar geleden een split-level woning in het Noord-Brabantse Langenboom. Ze waren spontaan verkocht door de aparte indeling en vele trappetjes. Vanaf het eerste moment gaf dit hen het gevoel wat ze bij een vakantiewoning krijgen.

De jaren 80 woning was van de buitenkant misschien niet de eerste keus. Sylvie (@ourlifeatno5): "Toen we zijn gaan kijken, zijn we verliefd geworden. We zijn gevallen op het split-level karakter en het hoge plafond met de balken. Het gaf ons gelijk het vakantiegevoel, een vakantiehuisje." 

Scandinavische stijl

De interieurstijl van het stel is te labelen als Scandinavisch. "Ik houd van wit en lichte, naturel tinten. We hebben het wel wat opgepimpt met wat zwart, om het net een wat stoerdere touch te geven."

Witte woonkamer

Voorheen was alles donker, maar door hoge muren en balken wit te maken, krijg je een hele rustige basis. "Daarnaast hebben we gekozen voor vouwgordijnen in naturel tinten. Het laat een beetje licht door, maar niet dat voorbijgangers ons zien."

Knusse kachel

Om vanuit de woonkamer en eethoek gezellig van het knisperende haardvuur te kunnen genieten, is er gekozen voor een dubbele brander. Daarnaast is de openhaard een ware blikvanger in de woning geworden, vanwege de omvang en zwart-wit look.

Rustige eethoek

Het duo heeft gekozen voor een grote tafel van 2.60 meter. Een plek waar ze met het hele gezin urenlang kunnen tafelen. "Het is een zware massieve eikenhouten tafel, maar om deze wat zachter te maken hebben we gekozen voor bouclé stoffen stoelen. Daarnaast hebben we wat rondingen toegevoegd om alle rechte hoeken te doorbreken." En de lamp? Die hebben Sylvie en Rob speciaal uit Bali laten overvliegen. 

Serene slaapkamers

De rustige stijl uit de woonkamer is door de volledige woning doorgevoerd. Zo zijn ook de slaapkamermuren voorzien van neutrale kleuren verf en is het afgestijlt met rotan elementen.

"Onze slaapkamer heeft een iets industriëlere touch. We wilden heel graag een brick wall. Het zijn losse panelen die binnen een paar uurtjes erop zitten. En doordat het 3D is geprint, voel je de structuur van de muur."

"Door vooral een rustige basis te houden, hebben we geprobeerd één geheel met de drie woonlagen te creëren. Een heel prettig huis!"

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Sylvie heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 9).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore