Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

Deze (binnen)planten kunnen tegen kou en tegen warmte

Beeld © iStock

Er zijn een paar planten die zowel tegen warmte als kou kunnen. Natuurlijk vindt elke plant enorme temperatuurschommelingen op korte termijn niet fijn. Maar sommige planten zijn helemaal niet zo veeleisend.

De 7 volgende planten vinden een plekje in de warmte en een plekje in half in de buiten kou ook prima:

  • Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn hele makkelijke planten die het goed doen bij verschillende temperaturen in huis. Mocht je vet- of cactusplanten op een plek beneden de 10 graden hebben staan, geef ze dan zo min mogelijk water.

  • Sanseveria's

De Sanseveria is een plant die niet veel eisen stelt, deze kan zowel in warmte en kou overleven. Wel wordt de waterbehoefte meer als je de sanseveria bij het raam hebt staan met de zon erop. Daarbij krijgt het blad vaak ook een lichtere kleur. Wat fijn is aan de sanseveria is dat 'ie goed tegen warme droge lucht kan, en dus tegen warmte van een radiator of een kachel. Zorg wel dat je de sanseveria dan iets meer water geeft.

  • De klimop of Hedera

De klimop of Hedera is vooral heel goed bestand tegen de kou. Dat is logisch, omdat deze plant vaak buiten voor komt. Daarbij kan hij buiten ook in een felle warme zon staan, waar die met wat extra water het ook nog goed doet. Dus een Hedera in een hangpot stoppen en bij de schuifdeur hangen is een goede optie. 

  • Yucco en Palmlelie

De Yucca of Palmlelie is een sterke plant die grote temperatuurschommelingen goed aan kan. Het is familie van de cactus, dus als het kouder is, heeft deze plant liever ook niet zoveel water. Wel heeft deze plant graag licht nodig, maar als je hem bij een raam of bij een glazen overkapping zet, dan zit je goed!

  • Kalanchoë

De Kalanchoë is een goede optie als je een kamerplant met bloemen wilt. Deze plant kun je zowel binnen als in de warmere seizoenen buiten neerzetten. Qua standplaats is de plant daarom niet kieskeurig. Hij kan niet tegen temperaturen onder de 12 graden. Dus mocht je een raam of de deur open willen hebben, moet het buiten niet al te koud zijn.

Dit is een artikel van