Dans je fit

Sporten stom? Probeer een dansworkout!

21 februari 2021 12:43 Aangepast: 21 februari 2021 15:47
Beeld © iStock

Voor iedereen die een hekel heeft aan de sportschool hebben wij goed nieuws: een dansworkout schijnt net zo goed voor je te zijn als fitness! In dit artikel de leukste dansworkouts op een rijtje.

Zumba

Grote kans dat je deze term wel eens hebt gehoord. Zumba is opgezet als fitnessprogramma dat gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dans. Denk hierbij aan salsa, merengue en samba. Tijdens een Zumbales doe je oefeningen op opzwepende muziek. Omdat je constant aan het dansen bent, heb je helemaal niet door dat je tegelijkertijd honderden calorieën verbrandt!

Aerobics

Aerobics is een efficiënte manier van bewegen die vaak op muziek wordt gedaan. Je traint hiermee je kracht, flexibiliteit en coördinatie - en niet vergeten: het is ook nog eens heel erg leuk! Normaal gesproken wordt aerobics vaak in een groepsles gegeven, maar op onder andere Youtube vind je veel filmpjes die je kunt volgen en waarbij je gewoon een lesje thuis kunt doen.

Lower body workout

Wil je wat extra aandacht besteden aan je heupen en billen? Ga dan voor een workout als bijvoorbeeld de 'Lower Body Dance Workout' (zie hieronder). Tijdens dit soort filmpjes dans je je fit en en vorm op een manier die goed vol te houden is en niet saai wordt. Je kunt het alleen doen, maar maak het nog leuker door bijvoorbeeld vrienden uit te nodigen.

Cardio dansworkout

Heb je zin om even helemaal uit je plaat te gaan? Dance like nobody's watching met behulp van een cardio dance workout. Gegarandeerd zweten, calorieën verbranden, een torenhoge hartslag en een voldaan gevoel na afloop. Cardio dansworkouts zijn er voor alle niveaus en daarom goed te volgen voor iedereen.

Hip-hop

Voor de wat meer gevorderde dansers onder ons hebben we nog iets anders: hip-hop dansworkouts. Hierbij is het niet alleen van belang dat je gevoel voor ritme hebt: ook een goede techniek is geen overbodige luxe. Probeer het eens, je zult versteld staan van je eigen kunnen!

Probeer het eens en kijk wat jij het leukste vindt. Een work-out die je leuk vindt om te doen, houd je ook langer vol. Succes!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore