Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een volledig verbouwde jaren '30 woning

27 februari 2021 19:35

In 2019 kochten Kelly en Joris hun jaren 30 woning in het Brabantse Vlijmen. Wat betreft de look and feel een plaatje alleen moest er werkelijk alles aan gebeuren. Ondanks dat het stel zelf weinig klusuren in de vingers had, hebben ze met de hulp van familie en vrienden er hun droomhuis van kunnen maken. Kom binnen en raak geïnspireerd!

Soms moet je ergens doorheen kunnen kijken om de ware charme te ontdekken. Joris: "We zijn puur voor de stijl van het huis gevallen. Het had bij de aankoop een mooie uitstraling, een mooi karakter, maar we moesten wel door veel dingen heenkijken. Het was van binnen en van buiten erg verouderd, maar we zagen veel potentie."

Mix van stijlen

Nadat de grootse verbouwing erop zat, kon het inrichten beginnen. Kelly (@flair_sierkussens): "Ik houd meer van een landelijke stijl en Joris meer van modern. Het was wel de bedoeling om die twee stijlen te combineren, vandaar dat we er een heel eigen interieur van hebben kunnen maken."

Erker als vanouds

Aangezien de erker te klein was, hebben ze er een deel aangezet. Het bleek best een zoektocht om de juiste steen te vinden die leek op de originele steen. Na veel gezoek is het gelukt. 

Authentieke elementen

Het Brabantse koppel heeft een paar karakteristieke jaren 30-elementen in de woning laten zitten. Zo zijn zowel de voordeur als de trap nog in de originele staat. Kelly: "Wel hebben we de trap zwart gemaakt. Daarnaast zat er in de hal eerst tapijt. Toen we dit gingen weghalen, kwamen we deze oude terrazzo-vloer tegen. Deze hebben we alleen gepolijst en opgeschuurd."

Maatwerk woonkeuken 

Het stel besloot om het huis uit te bouwen met een flinke aanbouw. Deze ruimte dient nu onder andere als sfeervolle woonkeuken. Kelly: "We hadden de voorkeur voor een bepaald soort keuken, vandaar dat we een maatkeuken hebben laten maken met specifiek het terrazzo-blad. Ik wilde heel graag dat dit terug zou komen in de gootsteen, zodat het één geheel zou worden."

Eerste verdieping

In eerste instantie bevond de badkamer zich op de overloop. Kelly: "Eigenlijk konden we er niets mee. Vandaar dat we alles hebben heringedeeld." Aangezien het klusduo een aanbouw van zo'n 9 x 7 meter had laten bouwen, hadden ze beneden ruimte over om daar hun droombadkamer te maken.

"Dit hadden we nooit op dat kleine stukje boven kunnen realiseren, vandaar dat we dit mooi in de aanbouw hebben kunnen meenemen. Dit is het proces waar we het meest trots op zijn, omdat Joris graag zijn ligbad wilde en ik het ronde raam. Het spektakelstuk van het huis."

Master bedroom

Het duo heeft de zolder omgebouwd tot grandioze master bedroom. Bij het verwijderen van het plafond, kwamen ze oude draagbalken tegen. Kelly: "Hier moesten we iets mee doen. Deze hebben we in het zicht gelaten, zodat je gelijk meer hoogte krijgt. Daarnaast hebben we een vide gemaakt. Een extra ruimte om spullen in op te bergen. 

Joris: "Uiteindelijk zijn we heel blij met wat we ervan hebben weten te maken. Alles is verlopen zoals we gedacht en uitgetekend hadden. Trots!" 

Nog een extra ronde door de woning maken? Bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 8).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore