Ga naar de inhoud
Een tweede leven

Lege kaarshouder? Geef 'm een nieuw leven!

Als je fan bent van (geur)kaarsen, dan heb je er waarschijnlijk al een hoop opgebrand. Grote kans dat je de houder waar de kaars inzat, hebt weggegooid. Zonde, want je kunt daar hele leuke dingen mee doen!

Kaarsen - en met name geurkaarsen, hebben vaak mooie verpakkingen. Zodra de kaars is opgebrand, is het eigenlijk zonde om de overgebleven pot weg te gooien. Maar wat zou je er nog meer mee kunnen doen? In dit artikel geven we een aantal tips, om je lege kaarshouder een nieuw leven in te blazen.

Verpakking goed schoon maken

Allereerst is het handig om de overgebleven verpakking goed schoon te maken. Let hierbij op dat je de buitenkant van de verpakking niet te nat maakt, want dan kan het label loslaten en dat is zonde.

Grote restjes kaarsvet verwijder je het makkelijkst door de lege kaars in de vriezer te zetten. Echt waar!

Zo
Lees meer:
Zo verwijder je het laatste stukje kaars uit een kaarsenhouder

Indien er etiketten op de verpakking zitten die je juist wél wilt verwijderen, is het slim om pindakaas te gebruiken. Smeer wat pindakaas op het etiket en laat dit een nachtje inwerken. De volgende dag is de sticker losgeweekt door het vet - en kun je 'm makkelijk verwijderen.

Schone verpakking: wat nu?

Zodra je de verpakking helemaal schoon en naar behoren hebt, kun je actie ondernemen. Afhankelijk van de grootte van de pot, kun je kiezen wat je wil doen. 

Fleur ze op met bloemen

Heb je een grote pot? Maak er dan een mooie vaas van. Een creatieve manier om jouw net gekochte boeket nog meer op te laten vallen. Als je boeket wat te groot blijkt, kun je een stuk van de steel afknippen.

Geef je badkamer een luxe uitstraling

Meestal hebben de potten van een (geur)kaars een luxe uitstraling. Is je kaars op, dan fungeert zo'n pot perfect als kwasten - of tandenborstelhouder. Of ieder ander los grut dat je graag wilt opbergen. 

Van kaars naar plant

Op zoek naar een kleine bloempot voor je stekjes? Zoek niet langer! De pot van een opgebrande kaars fungeert uitstekend als bloempotje. Plant hier niet meteen je grootste planten in, maar voor kleinere plantjes als een vetplant, werkt dit heel goed. 

Lukt
Lees ook:
Lukt het maar niet om je vetplantjes in leven te houden? Hier komt het door
Dit is een artikel van