Badkamergeheimen

7x ontspannen in de badkamer

21 februari 2021 12:33 Aangepast: 21 februari 2021 15:58
Beeld © iStockphoto

Toch wel de meest populaire plek in huis om je even lekker terug te trekken: de badkamer. Zeker nu het leven draait om werken, huishouden, wat eten we noú weer en slapen, mag een momentje voor jezelf niet ontbreken. Met deze tips krijg jij je eigen spamoment.

1: Kom tot rust bij kaarslicht

Om te ontspannen in de badkamer is het belangrijk om onze zintuigen rustgevende prikkels te geven. We beginnen bij de ogen. In het gemiddelde huishouden hangt er in de badkamer redelijk fel licht. Mocht je een dimmer hebben, dim de verlichting dan. Wat je verder kunt doen, is de verlichting uitlaten en verspreid door de ruimte kaarsen plaatsen. Niet voor niets is dit iets wat je ook vaak bij spa's ziet. 

2: Tunes om bij te ontspannen

Door met onze oren. Muziek heeft meer dan ons lief is invloed op onze gemoedstoestand. Vooral rustige nummers bevorderen dat jij je ontspannen gaat voelen. Ontspan jij juist wanneer je kan meezingen met uptempo nummers, ga daar dan voor. Inspiratie nodig? Er bestaan ware Spotify playlists speciaal samengesteld voor je relaxmoment in de badkamer. Zoek in de app op 'badkamer' en maak je keuze.

3: In geuren en kleuren

Geuren kunnen je extra laten ontspannen in je thuis-spa. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen en bad- of doucheproducten met de geur lavendel, eucalyptus, mandarijn of kamille. En vergeet verder de rustgevende geuren (en kleuren) van planten niet. Sfeermakers!

Miniatuurvoorbeeld
Groen in de badkamer

16 planten die geschikt zijn voor de badkamer

4: Natuurlijke materialen brengen rust

Kijk je naar spa's, dan worden er vaak warme natuurlijke materialen gebruikt. Iets wat niet voor niets is. Onbewust ontspant het ons lichaam. Je kunt denken aan accessoires als een bamboe badkamerrek, opbergmanden met natuurlook, houten badmat en natuurstenen wastafel. 

Hout in een vochtige ruimte? Dit duo kan goed samengaan mits je weet voor welke houttypes je kunt gaan. Teak-, jatoba-, iroko-, merbauhout en bamboe (plant) doen het goed in de badkamer. Om zolang mogelijk plezier te hebben van je houten- en bamboespul, doe je er slim aan om regelmatig een raam ter ventilatie open te zetten. Daarnaast is het belangrijk dat je de spullen afdoet met een droge doek om te voorkomen dat waterresten achterblijven.

5: Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd. Een cliché dat ook zeker voor de badkamer opgaat. Zorg ervoor dat alle prulletjes en (vieze) was zijn opgeruimd. Houd de ruimte het liefst heerlijk rustig. 

6: Zachte handdoeken

Het is een heel voor de hand liggende tip: zorg dat je handdoeken zijdezacht zijn. Door je in te wikkelen in een grote, zachte handdoek waan je je spontaan in een hotel. Badjas en sloffen aan en klaar ben je.

Miniatuurvoorbeeld
Zijdezacht afdrogen

Ruwe en stugge handdoeken? Zo houd je ze het langst zacht!

7:  Voorkom direct weer drukte

Hoe verleidelijk het waarschijnlijk ook is, probeer dat relaxte gevoel ook na je thuis-sparitueel vast te houden. Voorkom dat je direct naar je telefoon grijpt. Duik bijvoorbeeld lekker vroeg onder de wol, lees een goede roman of kijk een serie waarbij je je verstand op nul kunt zetten. Parkeer het denkwerk voor na je nachtrust en gun jezelf eerst de rust om je batterij op te laden.

Zo begin je hoe dan ook relaxed aan de nieuwe week.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore