Ga naar de inhoud
Onder de oksels en meer

Op deze 5 manieren kun je deodorant óók gebruiken

Beeld © iStockphoto

Wist je dat deodorant meer is dan een okselverfrisser? Je kunt het voor zo veel meer gebruiken. We sommen de tips voor je op.

4x multitasken met deodorant

Deodorant kennen we als spray of smeersel voor onder de oksels. Maar het verzorgingsproduct heeft meer in haar mars.

1: Zweetvoeten

Het kan de beste overkomen: zweetvoeten. Spray of smeer een laagje deodorant aan de onderkant van je voeten. Doe dit bijvoorbeeld net voordat je naar bed gaat, je hebt gedoucht of je in je sportschoenen stapt. Op deze manier kun je de onaangename geuren gedurende de dag (of sportles) de baas blijven.

2: Toiletverfrisser

Het gebeurt in het best georganiseerde huishouden: de toiletverfrisser is leeg. En dat, terwijl je toch graag die onaangename geurtjes zo snel mogelijk weg wilt hebben. Deodorant neemt graag de taak over. Voor je het weet ruikt het weer naar bloemetjes.

3: Deodorant in lades

Met je favorieten kledingstukken zal je het niet snel hebben, wel met de items die maanden onaangeraakt in de kast liggen. Deodorant schiet te hulp. Je kunt het namelijk als vervanger van potpourri gebruiken. In dit geval lukt het niet met de deo's in sprayvorm, wel die je kunt opsmeren.

Stop de deodorant zonder deksel in een klein luchtdoorlatend zakje en leg het bijvoorbeeld in je kledingkast of de lade voor je ondergoed en sokken. 

4: Minder jeuk aan insectenbeten

Het seizoen van de mug en andere bijtgrage insecten staat voor de deur. Grote kans dat ze je midden in de nacht weten te vinden en je van de jeuk niet meer in slaap valt. Spray of smeer in dat geval wat deodorant op de gemene beet.* 

5: Voorkom schurende bovenbenen

Heb jij weleens last van je bovenbenen die tegen elkaar aan schuren in de zomer? Dit kan zo'n pijn doen. Smeer de binnenkant van je bovenbenen in met deodorant en je zult er een stuk minder last van hebben. 

Tip: kies voor natuurlijke deodorant

Deodorant kan als je het zo leest aardig wat verfrissing in je huis brengen. Wel is het goed je bewust te zijn van het type deodorant dat je gebruikt. Zo zijn er steeds meer exemplaren op de markt die vrij zijn van chemische toevoegingen, zoals SLS's en parabenen. Dat smeert of sprayt toch net wat onschuldiger op je huid en in je huis.