Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een boho-chique jaren 80-woning

22 februari 2021 18:07 Aangepast: 23 maart 2021 11:03
Beeld © @thehomerebel

Ruim 13 jaar geleden kochten Shannah en Juriaan hun huis in Hoofddorp. Het ruime huis en de locatie (aan het water) spraken het stel gelijk aan. Alleen de wijk liet te wensen over. Na veel klussen en stylen hebben ze er hun droomhuis van weten te maken. Kom binnen!

In 2006 hebben Shannah (@thehomerebel) en Jurriaan hun huis gekocht. Wat vanaf het eerste moment belangrijk was, was het creëren van een vakantievibe. Zodra je thuiskomt moet je kunnen relaxen. "Onze stijl kun je het best als boho-chic met etnische invloeden beschrijven. Ik ben erg van het mixen en matchen, dus ik vind het veel leuker dat als ik iets mooi vind, dit in het interieur kan terugkomen."

Uitpakken met uitbouwen

In slechts vijf dagen een groter huis, het Hoofddorpse duo ging ervoor. Hun grootste droom was om ooit een uitbouw te realiseren. Nadat de spaarpot was gevuld en ze precies voor ogen hadden wat ze wilden, is het woonoppervlak vorig jaar zomer vergroot. "We hadden voor prefab montage gekozen. Dit betekent dat de uitbouw in de fabriek is gemaakt en bij ons alleen nog in elkaar is gezet. In vijf dagen hadden we dus een groter huis."

Studio-look 

Shannah en Jurriaan hebben veel lijsten met foto's en posters op de grond gezet. Origineel. "Bij ons staat veel werk op de grond, omdat we van een studio-look houden. Oftewel, dat werken niet te cliché bij elkaar worden gehangen. En zo kan ik lekker makkelijk wisselen."

Charme van stucwerk

Het stucwerk van één muur in de woonkamer is niet geschilderd. "Ik houd van de waas die in het stuc ontstaat. Bij bepaald licht krijg je een Marrakesh-achtige sfeer."

Karakteristiek keukeneiland

In eerste instantie zat er een kleine keuken in. Iets wat niet in verhouding stond met de rest van de ruime woning. "We hebben gekozen voor een keukeneiland met alles erin. Omdat we het die special touch wilden geven, hebben we Marokkaanse tegeltjes aan de voorkant geplakt."

Open (keuken)kast

Waar een logge buffetkast in menig woonkamer te vinden is, wilde het tweetal iets anders. Buffetkast eruit, meer rust erin. Ze hebben voor een open wandkast gekozen, waarin ze het mooiste servies uitstallen. Zo kun je er extra vaak van genieten.

In de wolken van de slaapkamer

De slaapkamer is toch wel één van de pronkstukken van het huis. Het koppel heeft de zolderkamer eerst volledig gestript. De betonmuur is afgestoken en restjes hebben ze laten zitten om een stoer effect te krijgen. "Het bed heeft met het Marokkaanse bruidsdeken in combinatie met veel kleurrijke kussens het Marrokkaanse hotelgevoel."

Ook een vakantievibe in huis halen? Met een paar eenvoudige aanpassingen kom je al een heel eind. "Denk aan kleurgebruik van je favoriete bestemming of dingen die je van vakantie hebt meegenomen. En voeg wat kleine accessoires toe van riet of mooie kleuren."

Nog een extra ronde door de woning maken? Scroll door het Instagram-account van interieurstyliste Shannah heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 4).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore