Ga naar de inhoud
Meubeltrends

Dit materiaal hoort thuis in je huis in 2021

Beeld © Unsplash

Nieuwe meubels kopen? Wat voor meubelstuk je ook koopt, er zijn een aantal materialen waarmee je altijd goed zit.

We zullen je niet langer in spanning houden: de materialen die je in 2021 ongetwijfeld in huis wil zien, zijn bamboe, rotan en hout. Deze natuurlijke elementen zorgen gegarandeerd voor een warme sfeer in huis – en laat dat nou nét een graag geziene interieurtrend zijn voor 2021.

Goed, meubels in bamboe, rotan of hout. Wat moet je je daar dan bij voorstellen? En wat is rotan überhaupt? In dit artikel een aantal tips en uitleg per materiaal.

Bamboe en rotan

Hoewel bamboe en rotan op elkaar lijken, zit er wel degelijk een verschil tussen de twee. Rotan is een harde soort liaan. Deze groeit in tropische regenwouden en lijkt een beetje op riet. Bamboe is een grassoort die hol is vanbinnen, waardoor het een stuk lichter is dan rotan. Door bamboe te drogen krijg je een mooie, lichtbruine tint. Beide materialen groeien ontzettend snel en worden steeds vaker gebruikt als duurzaam alternatief voor hout.

5
Lees meer:
5 tips voor het zelf stofferen van je meubels

Zowel bamboe als rotan zijn sterke, flexibele materialen, die je in allerlei vormen kunt buigen. Dit is perfect voor het maken van meubels, want zo creëer je een natuurlijk meubel volledig naar wens. Vooral in combinatie met stalen frames zijn bamboe en rotan een lust voor het oog, maar ook is het prachtig om deze materialen te combineren met zachte plaids, dierenvellen of kussentjes.

 

Hout

Hout is en blijft een must have in elk interieur. Het past in elke woonstijl en is goed te combineren met andere materialen. Je kunt oneindig variëren met hout, omdat er veel verschillende houtsoorten zijn. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer: tropisch haardhout, berkenhout, eikenhout, notenhout.. Het hou(d)t niet op.

Door hout te gebruiken in je interieur, geef je een ruimte meer warmte, maar ook een natuurlijke sfeer en robuuste look. Afgewerkt hout is vaak nóg mooier dan onbewerkt hout en zorgt daardoor ook al snel voor een luxe uitstraling. Je kunt het in elke woonruimte toepassen, van de keuken tot woonkamer, van een bedframe in de slaapkamer tot houten bureau in de werkkamer. Het kan tegen een stootje en is ook nog eens duurzaam, wat wil je nog meer?

Dit is een artikel van