Ga naar de inhoud
Sustainable woontrend 2021

Woontrend 2021: Duurzame materialen in je interieur

Beeld © iStockphoto

Dit is de tijd van het jaar waarin trends en lijstjes je om de oren vliegen. Zo ook welke trends we in 2021 in ons interieur gaan terugvinden. Eén van de woontrends nemen we mee uit 2020: duurzaamheid. Duurzame materialen komen dit jaar nog meer in de hoofdrol te staan.

Interieurtrend 2021: duurzaamheid

We worden ons steeds bewuster van wat we eten en wat we op ons lichaam smeren. De keuze valt vaker voor producten die goed zijn voor onszelf en de natuur. Deze tendens zet zich ook door in de weelderige woonwereld. Wat je veel zal zien:

  • Natuurlijke materialen
    Net als in 2020 zal je in 2021 veel duurzame materialen in het interieur zien. Materialen waar je jarenlang plezier van hebt. Denk onder andere aan rotan en bamboe. Houtsoorten die in veel interieurstijlen niet misstaan. Daarbij gaan we de trend zien van lichte houtsoorten, kurk en wol. Iets wat we voorheen vaak in minimalistische Scandinavische interieurs terugzagen, gaat dit jaar in verschillende woonstijlen terugkomen.
  • Gerecyclede materialen
    In de interieurbranche komt er nog meer vraag naar meubels van gerecyclede materialen. Meubels met een verhaal die met respect voor natuur, mens en dier zijn gemaakt. Denk onder andere aan meubels van bioplastic en gerecycled hout.

Vind je geluk in vintage vondsten

In lijn met de trend 'duurzaamheid' zie je in 2021 ook dat vintage items hot zijn. Oftewel het zo min mogelijk weggooien van spullen en overgaan op recyclen. Kringloopwinkels, vintage shops en Marktplaats staan vol tweedehands meubels.

Meubels die vaak goedkoper zijn dan wanneer je voor nieuw zou gaan, en daarbij ga je verspilling van materialen tegen. Win-win. Ook leuk: combineer vintage items met nieuw spul. 

Binnenkijken
Raak geïnspireerd:
Binnenkijken bij een eclectisch interieur
7
Scoor zelf ook tweedehands meubels:
7 tips om goedkoop interieur te scoren op Marktplaats