Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij interieurontwerpster Linda

11 december 2020 16:38 Aangepast: 12 maart 2021 13:24
Beeld © @stijlvast

Tussen de historische fabriekshallen van Philips in Eindhoven staat de bijzondere nieuwbouwwoning van Linda en haar gezin. Een huis waarin oud en nieuw design perfect met elkaar zijn gecombineerd. Binnenkijker waard dus!

In 2013 hebben Linda (@stijlvast) en haar man Marc het huis gekocht. "Deze nieuwbouwwijk spreekt mij heel erg aan, omdat de historische Philipsgebouwen over het terrein staan verspreid. Zo heb je niet dat nieuwbouwgevoel, maar is het echt een mix."

Mix & match

De interieurstijl is modern met een creatieve knipoog. Of zoals Linda het zelf labelt: "Het is strak en modern. We hebben een rustige neutrale basis gebruikt en die met kleur en grote gebaren opgevuld."

De basis van de woonkamer is heel neutraal. Zo is er gekozen voor een bijna-witte vloer, bijna-witte wanden. Daarin hebben ze voor het contrast gekleurde meubels gezet. "Ik probeer design klassiekers (vintage) te combineren met moderne meubelen."

Grote ruimte warmte geven

Omdat de ruimte zo veel lichtinval en bijna-witte muren heeft, heeft het extra warmte nodig. Daarom heeft een wand in de woonkamer een rijke auberginetint gekregen. Daarbij zijn ook de kasten meegenomen, waardoor deze tegen de wand wegvallen en de items op het dressoir er extra uitspringen.

Statementmuur

Om een grote wand in de keuken op te vullen, is er gekozen voor een muur vol schilderijen en foto's. "Hier heb ik een statement gemaakt met een zogenoemde gallery wall. Dit maakt een interieur echt persoonlijk, vind ik."

Extra bergruimte

Aangezien het huis niet veel bergruimte heeft, heeft Linda dit zelf gecreëerd. Zo is er in de master bedroom het bed in het midden van de kamer geplaatst met daarachter een wand, waarmee de extra kastruimte op een creatieve manier is weggewerkt.

Knusse slaapkamer

De zolder is een grote open ruimte. Om het geheel knusser te maken, is er een blauwe lambrisering aangebracht. Samen met het grenen materiaal en de gele accenten is het een vrolijke, gezellige kamer geworden.

"Zoals je ziet, kun je zeker in een licht huis veel met kleur doen. Zoek het contrast op met kleuren en materialen om een statement te maken."

Nog een extra ronde door de woning maken? Scroll door het Instagram-account van interieurontwerper Linda of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 72) om nog meer inspiratie op te doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore