Ga naar de inhoud
Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij een eclectisch interieur

Beeld © @marjoleins_secondhand_interior

Vintage is hip. Alleen horen we je denken: 'een paar vintage stukken zijn mooi, maar om er nu je hele habitat mee vol te zetten, wordt vast wat saai en oubollig.' Nee hoor! Marjolein en haar man laten met hun huis vol tweedehands items zien dat dat zeker niet het geval hoeft te zijn. Kijk binnen bij een vintage woning waar ze de stoffige kant van antiek hebben weggepoetst.

Zeven jaar geleden trokken Marjolein en Arno in hun twee-onder-één-kap woning in Meerkerk. "Toen we hier kwamen, hadden we nog geen idee wat onze smaak en stijl was. We begonnen met een basic stijl, maar inmiddels is dit toch wel erg veranderd. Met de komst van de twee kids is er kleur in huis gekomen. Een vintage-eclectisch interieur is wat nu helemaal bij ons past."

Uniek design

Het duo heeft een zwak voor vintage meubels. Stukken die ze het liefst zelf opknappen om er vervolgens nog jaren plezier van te hebben. "We hebben een soort mix-and-match interieur, waardoor we overal spullen vandaan kunnen halen. Veel meubelstukken komen uit de jaren 60 en 70. In die tijd werden spullen zo goed gemaakt, dat ze een heel leven meekonden." Wil je weten wat het stel zoal aan vintage heeft geshopt, dit zie je terug op hun IG-account.

Vintage shoppen

Eigenlijk heeft het koppel vrijwel alles online of in kringloopwinkels bij elkaar gescharreld. Soms zit er uren speurwerk in, soms zitten er gelukstreffers tussen. "We vinden het erg leuk om de meubels een tweede leven te geven door er bijvoorbeeld een nieuwe stof overheen te doen, nieuwe handgreepjes te monteren of het item een likje verf te geven."

Van wit naar kleur

In de woonkamer is jaren geleden de basis voor het vintage-eclectische interieur gelegd. En wel door het verven van de witte muur in een moerasgroene kleur.

Kurkenwanden voor nostalgie

Twee wanden in het huis zijn met kurk bekleed. Een originele manier om het nostalgische, jaren 70-gevoel in huis te halen. Marjolein en Arno hebben gekozen voor een dikte van 8 mm. En het leuke is dat je het natuurlijke materiaal op allerlei manieren kan decoreren.

DIY krukje

Laatst heeft Marjolein een krukje bij de kringloop op de kop weten te tikken. Op het eerste gezicht een nietszeggend krukje, maar met slechts een paar simpele handelingen kun je er een heel leuk meubelstuk van maken.

Wat je nodig hebt

  • sprayverf (voor de poten)
  • kussenvulling
  • stof naar keuze
  • nietmachine

Begin met het ontvetten van de poten en neem de stoel mee naar buiten om 'm te spuiten. Daarna niet je de vulling op de zitting vast. Plaats de stof eroverheen, draai de stoel om en niet de stof vast. Tot slot controleer je of de stof er mooi strak omheen zit. Is dat het geval dan kan je de rest van de stof vastnieten. Voilà, je bent in een handomdraai een doe-het-zelf krukje rijker.

Wil je meer klus- en woninginspiratie zien van Marjolein? Neem dan een kijkje op haar Instagram-account of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 62).