Binnenkijken bij

Binnenkijken: een verbouwd herenhuis in Scheveningen

05 november 2020 12:27 Aangepast: 26 maart 2021 11:18

Floor kocht samen met haar vriend Mike een herenhuis uit 1917. Een prachtig huis met oude details, maar het huis was toe aan een renovatie. Werkelijk alles moest gedaan worden. Van klusproject tot droomhuis!

Het vinden van het ideale huis was erg lastig. Of het was te klein, of onbetaalbaar. Tot Floor dit prachtige huis tegenkwam. Maar alles moest aangepast worden. Alles was bruin en overal waren schrootjes. Tijd voor een renovatie dus. 

De gang was typisch jaren 70. Overal zaten schrootjes tegenaan getimmerd en er lag vloerbedekking. Het graniet dat onder het tapijt lag was helaas verzakt dus er moest een nieuwe vloer komen. De rest van de hal hebben ze wit gelaten om rust uit te stralen. 

Leuk detail: toen de muren net gestuct waren, hebben de kinderen van Floor hun handjes erin gezet. 

Een nieuwe keuken

Floor wilde graag de keuken betrekken bij de woonkamer. Ze kwam een keuken tegen op Pinterest die het hoekje om ging. Dat wilde zij natuurlijk ook. Nu hebben ze een fijne koffiehoek en hoort de keuken echt bij de woonkamer. 

De oude schouw teruggevonden

Er stond een gaskacheltje in de woonkamer. Ze moesten in de kruipruimte kijken of en hoe ze deze weg konden halen. In de kruipruimte vonden ze allemaal oude tegels. Zelfs stukjes marmer. Hoe meer marmer ze terugvonden, hoe duidelijker het werkt: dit is de oude schouw. 

Floor heeft samen met haar vriend Mike de stukken bij elkaar gezocht en de schouw weer hersteld. Geweldig, toch?

Bovenverdieping

Op de bovenverdieping vind je drie slaapkamers. Twee kamers voor de zoontjes van Floor en Mike en een grote slaapkamer voor hen samen. 

Een mini badkamer

Achter de Egyptische louvredeuren vind je de mini badkamer. De wastafel heeft Floor zelf samengesteld. Het is een combi van een vintage platenkastje met een halve marmeren salon-tafel. 

Een luxe hotelkamer

Na al dat klussen is de grootste traktatie toch wel de luxe hotelkamer. Een mooie blauwe kleur die rustig én luxe oogt. Gekozen voor een heel lekker bed. Met extra feature: samen Netflixen vanuit bed aan het einde van de dag. Heerlijk! 

De hele aflevering terugzien? Bekijk aflevering 35 terug op Videoland.

 

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore