Binnenkijken bij

Binnenkijken bij… de neutrale én toch warme woning van Melanie!

16 februari 2021 17:16

Stel, je woont in een gebied dat op de wereld erfgoedlijst staat?! Dan mag je aan de binnenkant van alles veranderen, maar van buiten helaas niet. Melanie & Martijn kochten zo’n huis in de Beemster en waren meteen verliefd.

Toen ze het huis kochten was het redelijk gedateerd. De buitenkant had echt een opknapbeurt nodig en ook de bovenverdieping zag eruit als een museum. Klussen dus! Melanie bracht vooral wit en licht in huis.

Woonstijl

En toen was het ineens veel frisser! Melanie omschrijft haar stijl zelf als naturel en Scandinavisch. De natuur haalt ze graag in huis en ook het strand heeft ze in haar interieur terug laten komen. Ze vindt het erg leuk om met deze elementen te spelen. 

Nu het herfst/winter wordt brengt ze meer warmte in huis aan met wol. Maar ook met gedroogde takken, Pampaspluimen, riet en vergrijsde planten haalt ze meer het gevoel van buiten naar binnen. 

Wit, witter witst

Wit en licht, dat moet de woning zijn. Ze behielden dus alle oude elementen in huis en zijn het bruin aangegaan met een witte kwast. De vloer beneden kreeg een hele lichtgrijze kleur voor iets meer contrast.

Grote elementen

Wanneer je grote elementen in huis plaatst, maak je al snel een statement. Melanie is dan ook echt heel blij met de eettafel. Hij is gemaakt door haar vader en heeft ook een tijd bij haar zus gestaan.

TIP van Melanie

Heb je een oud huis met oude elementen? Omarm deze dan en haal ze niet weg. Het komt juist ten goede van de sfeer om ze te behouden.

Fotocredits 

Melanie | @huisje_in_de_beemster

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore