Huishouden

Nooit meer broeken passen met deze handige tip

08 oktober 2021 20:45

Een nieuwe broek kopen is niemands favoriete bezigheid en dat komt vooral door het passen. Maar er is dus een trucje die iedereen kan doen, waardoor je nooit meer in zo'n krap pashokje hoeft te springen om je knoop dicht te krijgen.

Tja, een broek passen doen we nou eenmaal niet zo graag. Eerst in een drukke rij wachten, dan in een overbelicht (en net iets te klein) pashokje om je om te kleden. En elke maat is weer anders! Te strak bij de taille en te wijd bij de billen, net iets te kort, of veel en veel te klein. Maten verschillen echt enorm als het op broeken aan komt, dus je kunt ook echt niet zonder te passen.

Je kan wel een broek kopen en thuis op je gemak de broek proberen, maar de kans is groot dat hij niet past. Dan moet je ook weer terug naar de winkel om het te retouren. En wat als je nou op een (vintage) markt aan het shoppen bent? Precies. 

Met deze tip hoef je nóóit meer te passen

Er is dus een hele makkelijke truc! Als de band van de broek in kwestie om je nek past, dan pas je hem. Pak dus de broek waarvan je geen zin hebt om hem te passen (of niet kan passen). Pak de uiteindes vast en drapeer de broek om je nek. Komen de uiteindes bij elkaar? Dan pas je hem! Zit er een gat tussen, of overlappen ze elkaar? Dan is hij dus te klein of te groot. 

Het ziet er misschien een beetje gek uit en er zullen zeker een aantal mensen gek opkijken. Maar zodra ze weten wat je nou eigenlijk aan het doen bent, weten ze wel beter. 

En zo check je je t-shirt

Dit foefje werkt helaas niet voor alles. Maar er is wel een tip voor je t-shirt of trui. Wanneer je een trui aan hebt, hoort de naad precies op de schouder te vallen, dan zit hij goed bij je. Wil je kijken of het shirt past, zonder hem echt aan te trekken, dan moet de naad net iets over de schouder vallen.

Wil je er snel achter komen of je een t-shirt past? Leg het t-shirt dan op je schouder en kijk tot waar de naad loopt. Het shirt gaat namelijk nog anders zitten als je hem aan hebt. Dus in dit geval mag de naad iets over je schouder vallen als je hem zo even 'past'. 

Het enige nadeel hiervan is, dit werkt niet bij alle modellen, alleen bij modellen met een standaard mouwaanzet. Geen zin om het pashokje in te duiken? Of ben je aan het shoppen in de kringloop? Trek dan een spaghettitop aan voordat je gaat, dan kan je makkelijk even je trui uit doen om iets te passen. 

Nog een laatste tip

Een laatste tip voor wanneer je geen zin hebt om te passen, of niet de mogelijkheid hebt om te passen. Tijdens het shoppen, heb je als het goed is al kleding aan. Deze kleding past, zit lekker dus we kunnen wel stellen: de maten zijn goed. 

Zie je een top of een broek of trui die je graag wil hebben, houd hem dan tegen je lichaam aan en probeer met de zijnaden van de broek of trui op de naden te leggen van de kleding die je draagt. Zo kom je er al snel achter of iets centimeters scheelt. Succes!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore