Ga naar de inhoud
Binnenkijken bij....

Binnenkijken bij een knus en kleurrijk nieuwbouwappartement

Beeld © Lotte van Uittert

Laura woont in een nieuwbouwappartement en dat vond ze best lastig. Want, hoe krijg je daar nou écht een fijne sfeer in?

Vijf jaar geleden kwam Laura Heemskerk de woning tegen op internet en schreef zich meteen in. Haar eerste wens was een wit interieur met hout, zwart en grijs. Maar daar werd ze helemaal niet gelukkig van!

Met een klein budget én een goed gevoel voor kleur heeft ze uiteindelijk de hele woning opnieuw aangepakt!

Sfeer en warmte

Laura miste kleur, sfeer en een gevoel van “thuis”. Dus ging ze aan de slag! Ze vond een prachtig kelim (kleed) met rozen. Dit werd het startpunt voor de rest van het huis.

De basis van het interieur is nu geïnspireerd op de Scandinavische woonstijl met een botanische “touch” door de velen planten.

Oranje boven!

Oranje is echt haar lievelingskleur en die zie je overal terugkomen. De kleur combineert heel mooi met groen en rood dus dat werden haar overige uitgangspunten.

Laura houdt van een knus, sfeervol interieur en maakt daarnaast graag gebruik van een aantal mooie eye-catchers. De grote boekenkast in de woonkamer is zo'n voorbeeld.  

Ze heeft hem zelf ontworpen en daarna laten maken. Het underlayment hout laat ze daarnaast ook terugkomen in de televisiekast, haar bureau en rondom het bed in de slaapkamer.

Low budget

Ze vindt het bijna een sport om low budget aan de slag te gaan. Een tof interieur hoeft echt niet duur te zijn, als je maar creatief bent! Zo heeft ze haar kantoor onlangs voor nog geen 100 euro een complete make-over gegeven.

Ze ging onder andere aan de slag met prikborden boven haar bureau. De randen van de borden gaf ze dezelfde kleur als de muur, waardoor ze mooi wegvallen.

In de basis strak

De basis van het interieur is eigenlijk heel strak, zoals de vloer en de keuken. Dit doorbreekt ze met mooie vloerkleden, tegeltjes en kleur.

Daarnaast houdt Laura van slimme en leuke oplossingen. Zo is het hoofdbord van haar bed gemaakt van 2 oude sjoelbakken die ze in dezelfde kleur als de muur schilderde. Op deze manier krijg je het idee van een grote letterbak en kun je er eventueel nog leuke accessoires in en op zetten.

Tips van Laura:

  • Meubels kun je heel makkelijk pimpen. Zo spoot ze de schagen van haar bureau goud voor een extra tof element
  • Vloerkleden en planten geven snel, veel sfeer aan een ruimte
  • Zelf meubels maken is leuk én daar kan je veel geld op besparen

Fotocredits

Lotte van Uittert