Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij... de gerenoveerde dijkwoning van Femke en Annette

05 maart 2021 12:33 Aangepast: 05 maart 2021 12:43

Femke en Annette kochten samen een dijkwoning in Gorinchem. Een arbeidershuisje dat volledig verbouwd moest worden. Dat kwam goed uit want Femke was net begonnen met haar eigen aannemersbedrijf. Haar eigen huis was een testcase en het resultaat mag er zijn!

Aanbouw van drie verdiepingen

Samen met familie en vrienden hebben ze in 8 maanden tijd een volledige aanbouw van drie verdiepingen gerealiseerd en tot aan de nok opgebouwd. 

Oude herinneringen

Door de aanbouw is de oorspronkelijke buitenmuur nu -binnen- in de woonkamer te zien. Ter herinnering hebben ze de originele muurankers behouden.

Ook de oude, houten balken in de eetkamer hebben ze gehouden. Ze waren donkerbruin en zijn helemaal opgeschuurd. Hierdoor krijgt het huis direct meer sfeer. 

Het interieur

Femke en Annette waren het al snel eens over het interieur, ze wilde een industriële look & feel. Een echte eyecatcher in het huis is de nieuwe trap. Vrienden vragen zich vaak af waar ze die oude trap toch vandaan hebben, maar hij is eigenlijk hartstikke nieuw en tijdens de verbouwing in huis geplaatst.

De truc? Ze hebben de trap vooral lekker vies laten worden tijdens de verbouwing. Hij is inmiddels verroest en zit onder de vlekken. Juist daardoor is de trap heel gaaf geworden. 

Nog zo'n parel!

Tijdens graafwerkzaamheden vonden Femke en Annette nog een oude spoelbak in de tuin. Die moest natuurlijk een mooi plekje krijgen en staat nu in de badkamer van de logeerkamer.

Geslaagd! 

Na maanden kei hard klussen met familie en vrienden is dit het resultaat. Daar zijn Femke en Annette hartstikke trots op. En we geven ze geen ongelijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore