Liefde voor je huis

De 5 meestgemaakte stylingfouten die de keuken rommelig laten ogen

03 oktober 2021 17:41 Aangepast: 05 oktober 2021 14:41

De keuken is voor veel mensen het hart van het huis en deze moet je natuurlijk helemaal naar je eigen smaak inrichten. Maar ken je dat gevoel dat je net alles hebt opgeruimd en alsnog oogt het rommelig? Dat kan kloppen! Met een paar kleine aanpassingen maak je al een groot verschil. Benieuwd welke? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Rommelig servies

Deze stylingfout zorgt eigenlijk voor een goedkopere look in de keuken. Persoonlijk houden wij meer van één soort servies, maar mixen en matchen kan natuurlijk altijd! Zorg er dan wel voor dat het past binnen het kleurenpalet. Als je servies van verschillende materialen en kleuren kiest, dan kan dit erg rommelig ogen. En zeg nu zelf? Eten van mooi servies maakt het toch nét iets lekkerder.

2. Kookboeken

Kookboeken zijn enorm handig maar hoe vaak lees je er nu echt iets uit? Het aanrecht is misschien niet de beste plek om je kookboeken te verzamelen. Ze worden hier namelijk snel vies en dat is natuurlijk zonde! Een goede oplossing is om ze allemaal op een plankje te zetten zodat ze niet vies worden van het koken. Of zet ze terug de boekenkast in, daar staan ze natuurlijk ook altijd goed beschermd!

3. Opbergruimte op de koelkast

Heb jij opbergruimte op de koelkast? Dan kan dit al snel een opslagplaats worden voor verschillende dingen. Als je de keuken in zijn geheel bekijkt kan dit toch net even dat rommelige gevoel geven. Kan je de spullen nergens kwijt? Probeer ze dan netjes in opbergmandjes op de koelkast te zetten. Dit ziet er al een stuk netter uit!

4. Zichtbare prullenbak

Een prullenbak is voornamelijk voor praktisch gebruik. Je denkt er vrijwel niet over na welke je uitkiest, maar door een grijze saaie prullenbak wordt de keuken er niet veel leuker op. Staat hij echt in beeld? Dan kun je kiezen voor een prullenbak die mooi bij de keuken past. Wordt hij verstopt in de keukenkastjes? Dan maakt het natuurlijk niet zo heel veel uit. Benieuwd welke prullenbakken mooi in de keuken staan? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

5. Geen matchende handdoeken

Deze simpele tip is natuurlijk makkelijk op te lossen. Een matchende handdoek zorgt toch voor een rustiger gevoel. Ze hangen toch in het zicht en dan kun je er maar beter het beste van maken. Meestal kun je ze al in setjes kopen dus zo een grote moeite is het niet! Hang jij de handdoeken altijd om de keukenkastjes heen? Wij hebben 5 originele manieren op een rijtje gezet om de handdoeken op te hangen in de keuken!

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & TuinFoto 1: @nieks_servies - InstagramFoto 2: @enstijl - InstagramFoto 3: Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore