Eigen Huis & Tuin

Bioscoop dicht? Zo zorg je voor een thuisbioscoop!

05 februari 2021 21:02
Beeld © My Lovely Home

Bioscoopje pakken in quarantainetijd? Dat zit er helaas niet in. Nu je alleen nog maar thuis kunt zitten kun je net zo goed zelf een thuisbioscoop maken. Benieuwd hoe? Wij vertellen je waar je op moet letten en welke spullen je in huis moet hebben.

Donkere en diepe ruimtes

Voor een thuisbioscoop is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je een donkere ruimte uit moet kiezen, bijvoorbeeld een kelder of een zolder. Zorg er in ieder geval voor dat de kamer compleet verduisterd is, op binnenvallend licht en reflecterende vlekken op het scherm zit namelijk niemand te wachten als de spanning om te snijden is.

Comfort

Afhankelijk van met hoeveel personen je gebruik wil maken van een thuisbioscoop is het belangrijk dat iedereen een lekker plekje heeft. Van die rode velours stoelen uit de bioscoop wordt niemand echt gelukkig. En je moet het toch een aantal uren uithouden, dus dan kun je maar beter gaan voor comfort. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk iets maken met pallets.

Beeld en geluid

Het draait in een bioscoop natuurlijk allemaal om het grote scherm en het goede geluid. Je kunt het beste een projector hiervoor aanschaffen, het enige wat je dan nog nodig hebt is een witte muur, een laptop en je hebt gelijk al een véél groter scherm. Geen witte muur in de woonkamer? Dan kun je natuurlijk altijd nog een groot wit laken ophangen.

Een surround speakersysteem is bijna niet meer weg te denken uit het hedendaagse huishouden. Maar wil je toch gaan voor een iets geavanceerder geluidssysteem? Ga dan voor subwoofers. Deze hebben een stevig basgeluid waardoor je film extra nadruk krijgt.

Sfeer

Hoewel een bioscoop in het donker weinig tot geen sfeer heeft, is het thuis toch wel fijn om er iets gezelligs van te maken. Hang lampjes op, doe de kaarsjes aan en omring jezelf met allerlei warme plaids en kussens. Zo weet je zeker dat je het een aantal films vol kan houden.

Snacks

Een thuisbioscoop zonder popcorn? Dat is als een snoepwinkel zonder snoep. Haal wat lekkere snacks in huis. Zo kun je tijdens de film lekker genieten van een hapje en een drankje.

Goed gezelschap

Natuurlijk is het ook wel zo gezellig om samen met vrienden of familie een film te kunnen kijken. Gaat dat niet in quarantainetijd? Daar is wat handigs op bedacht: Netflix Party! Deze uitvinding zorgt er namelijk voor dat je op afstand samen met je vrienden precies tegelijk dezelfde film kunt kijken én met elkaar kunt praten! Meer hierover lees je hier

Fotocredits: Headerfoto: @mylovelyhome.nl - Instagram

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore